avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare persoane de peste 70 ani !
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare persoane de peste 70 ani !

Buna ziua . Pot fi evacuati dintr-un imobil fost nationalizat persoane in varsta de peste 70 ani fara asigurarea unei locuinte ?
Rapunsul la intrebarea dvs este afirmativ,persoanele respective pot sa fie evacuate daca exista o hotarare judecatoreasca definitiva.
Buna seara ! Pentru intrebarea mea vreau sa aduc cateva lamuriri suplimentare . Casa in care locuiesc cei doi batrani , 75 si respectiv 83 ani , a fost amenajata in 1962 pe locul unui fost grajd si depozit de lemne si carbuni, anexa cladirii principale . Materialele folosite la amenajare au fost din cota de 15% materiale refolosite din demolari . La data repartitiei locuinta nu avea amenajata baia , incalzirea se facea cu lemne/carbuni , iar ca pardoseala era ciment . Ulterior s-au bagat gaze , s-a montat parchet , s-a amenajat baia . In tot parcursul celor 52 de ani reparatiile si intretinerile curente au fost facute de chiriasi . Partidele deschise la gaze , lumina , apa/canal sunt pe numele actualilor chiriasi . Dupa revendicare , la punerea in posesie , executorul judecatoresc nu a pus in posesie anexa cladirii principale deoarece in actele originale figureaza ca grajd . Ulterior acestei actiuni s-a obtinut o hotarare judecatoreasca si pe anexa cladirii principale . Intrebarea este daca actualul proprietar trebuie sa despagubeasca pentru imbunatatirile aduse anexei , este obligat sau nu sa asigure o locuinta corespunzatoare chiriasilor , poate sa-i evacueze in conditiile varstei inaintate si cine trebuie sa le asigure celor doi batrani o locuinta ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2016
theo63, utilizator
Proprietarul nu are obligatia sa asigure un imobil,pot sa fie evacuati indiferent de varsta,consiliul local din localitatea respectiva ar tb sa asigure o locuinta sociala(dar sansele sunt destul de mici datorita lipsei unor astfel de imobile).Ar tb sa contacteze un avocat pt a tergiversa pe cat este posibil o eventuala evacuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosa, fântână, padoc limite de proprietate keops_mic keops_mic Buna ziua, Tatăl meu are un teren de 500 m2 fără nici o utilitate și doreste sa își facă: - o fântână pt asa uda copacii - o fosa septica pt ca ... (vezi toată discuția)
Despagubire pad popescucv popescucv In urma cu ceva timp, am cumparat intr-o zona submontana o proprietate pe care se aflau si trei cladiri. Proprietatea este pe un deal si singurele riscuri ... (vezi toată discuția)
Miros pestilential in timpul verii, in baie Cristina I. Cristina I. Buna seara. Supun atenției dvs următoarea situație: in urma cu aproape 1 an am achiziționat o locuința intr-un bloc ridicat in urma cu aproape 45 ani. ... (vezi toată discuția)