Buna seara.
Supun atenției dvs următoarea situație: in urma cu aproape 1 an am achiziționat o locuința intr-un bloc ridicat in urma cu aproape 45 ani. Am terminat cu renovarea, iar la capitolul baie am schimbat următoarele: vas de toaleta, cada, chiuveta, țevi de scurgere, mai putin sifonul din podea si țeava care comunica cu coloana de scurgere (deci am schimbat doar cotul vasului de toaleta). Au fost indicațiile instalatorului, cum a spus dlui ca trebuie făcut, așa am făcut. O data terminată renovarea, au venit si căldurile si am descoperit prima problema majora: in timpul verii, din baie vine un miros pestilential, in condițiile in care încăperea e prevăzută cu geam deschis la maximum (dimensiuni aproximative 50 cm/30 cm, i-am scos si siguranța ca sa nu-l las doar rabatat), iar geamul comunica intr-un laminoar (deci direct afara), in care nu e depozitat gunoi ori alte resturi de la care ar putea proveni astfel de mirosuri. Am chemat inca o data instalatorul, a verificat iar lucrarea, dar se pare ca nu e de la noi, dar nici nu a putut sa-si explice cauza mirosului, sifonul nefiind înfundat. Am sesizat la asociație problema, am întrebat dacă si alți vecini mai au aceasta problema (ap nostru e la et 8 din 10, deci nu la parter, sa vina mirosul de la subsol), dar mi s-a spus ca nu, eu sunt prima care ma confrunt cu aceasta problema, dar ca poate unii vecini fac economie cu apa de la toaleta, întrucât mulți dintre ei sunt in vârsta si mai au obiceiuri din acestea (așa spune dna administrator, cu toata considerația pentru vecinii noștri mai in vârsta). Va rog sa-mi spuneti ce as putea face in aceste condiții (la modul ca poate trebuie schimbată conducta din coloana, data fiind vechimea foarte mare a blocului, asta in cazul in care de acolo e pb). Va întreb pt ca in luna Martie urmează o adunare generală a proprietarilor in care as putea ridica problema, dar măcar sa știu ce variante am. Ma gândesc cu groaza ca vine iar vara si eu nu pot sa intru in baie de miros (e mai rău decât o toaleta publica, chiar si cu odorizante de camera). Va mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns:
pvstefanes , utilizator
23:07, 14 Februarie 2017