avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Miros pestilential in timpul verii, in baie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Miros pestilential in timpul verii, in baie

Buna seara.
Supun atenției dvs următoarea situație: in urma cu aproape 1 an am achiziționat o locuința intr-un bloc ridicat in urma cu aproape 45 ani. Am terminat cu renovarea, iar la capitolul baie am schimbat următoarele: vas de toaleta, cada, chiuveta, țevi de scurgere, mai putin sifonul din podea si țeava care comunica cu coloana de scurgere (deci am schimbat doar cotul vasului de toaleta). Au fost indicațiile instalatorului, cum a spus dlui ca trebuie făcut, așa am făcut. O data terminată renovarea, au venit si căldurile si am descoperit prima problema majora: in timpul verii, din baie vine un miros pestilential, in condițiile in care încăperea e prevăzută cu geam deschis la maximum (dimensiuni aproximative 50 cm/30 cm, i-am scos si siguranța ca sa nu-l las doar rabatat), iar geamul comunica intr-un laminoar (deci direct afara), in care nu e depozitat gunoi ori alte resturi de la care ar putea proveni astfel de mirosuri. Am chemat inca o data instalatorul, a verificat iar lucrarea, dar se pare ca nu e de la noi, dar nici nu a putut sa-si explice cauza mirosului, sifonul nefiind înfundat. Am sesizat la asociație problema, am întrebat dacă si alți vecini mai au aceasta problema (ap nostru e la et 8 din 10, deci nu la parter, sa vina mirosul de la subsol), dar mi s-a spus ca nu, eu sunt prima care ma confrunt cu aceasta problema, dar ca poate unii vecini fac economie cu apa de la toaleta, întrucât mulți dintre ei sunt in vârsta si mai au obiceiuri din acestea (așa spune dna administrator, cu toata considerația pentru vecinii noștri mai in vârsta). Va rog sa-mi spuneti ce as putea face in aceste condiții (la modul ca poate trebuie schimbată conducta din coloana, data fiind vechimea foarte mare a blocului, asta in cazul in care de acolo e pb). Va întreb pt ca in luna Martie urmează o adunare generală a proprietarilor in care as putea ridica problema, dar măcar sa știu ce variante am. Ma gândesc cu groaza ca vine iar vara si eu nu pot sa intru in baie de miros (e mai rău decât o toaleta publica, chiar si cu odorizante de camera). Va mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: pvstefanes , utilizator 23:07, 14 Februarie 2017
Mirosul e permanent si numai vara?
Mirosul e ocazional si numai vara? Sau si in alte anotimpuri?

Este imposibil ca acest miros sa patrunda numai la dv. in apartament. Mirosul se propaga prin aer si aerulnu alege apartamentele.
E posibil sa se mai duca si in alte apartamente, dar locatarii sa nu fie acasa.
Va spun asta pentru ca si in blocul meu este aceeasi poveste.
Dar, mirosul este ocazional si nu s-a plans nimeni pe coloana mea. Fie n-au fost acasa, fie nu se agita pentru asta si nu reclama, stiind ca o sa treaca. Noua ni se trage de la canalizarea din afara blocului.

Mirosul poate proveni de la canalizarea din afara blocului care propaga acest miros cu precadere in timpul verii.
Mirosul poate proveni de la infundarea canalizarii si revarsarea dejectiilor in subsol.
Mai poate proveni si de la vreo baie de pe coloana dv. care are ventilator. Nu e rau sa va interesati discret cine si-a pus ventilator in baie....Desi ziceti ca aveti aerisire, dar poate din motive nestiute nu deschide geamul.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
elga50, moderator
clopotul de la sifonul de scurgere din pardoseala il mai aveti?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fenomenul e simplu: orice coloana (teava de evacuare verticala) care deserveste baile de pe aceeasi verticala, are (sau trebuie sa aiba) o aerisire la partea superioara, pe unde gazele urat mirositoare sunt degajate in atmosfera. Pentru ca aceste gaze sa nu fie refulate prin racordurile diverselor obiecte sanitare ( cada, lavoar, vas WC, bideu, sifon de pardoseala, etc) in incaperi aceste racorduri sunt prevazute cu asa zisele sifoane sau coturi care sunt in permanenta pline cu apa si impiedica gazele sa patrunda in camera. Daca acest lucru se intampla totusi, inseamna ca fie evacuarea gazelor din coloana principala este impiedicata pe parcurs sau la partea superioara, fie prin sifoane care nu sunt corect executate sau prost intretinute. De exemplu un sifon de pardoseala care nu are apa suficienta sau este deteriorat este cea mai si nu este corect executat este cea mai frecventa sursa de neetanseitate la gazele din coloane. Un alt loc neetans poate fi racordul de scurgere a apei uzate din masina de spalat rufe sau vase care nu are si acel sifon ( un cot care tine apa in el si impiedica refularea gazelor). Este foarte posibil si ca o coloana de scurgere sa fie obturata complet deasupra etajului dvstra si atunci gazele nu pot iesi in atmosfera si refuleaza in apartamentul dvstra chiar daca toata instalatia este corect executata
Chemati un instalator care cu siguranta va gasi foarte usor motivul si rezolvarea acestei probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pareri ( si probleme ) asociatii de proprietari mihaiu mihaiu buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva pareri referitoare la partile comune si proprietatile particulare ale persoanelor / proprietari care apartin ( sau ... (vezi toată discuția)
Probleme cu apa postaluipi postaluipi Buna ziua, As vrea sa ma indrumati in urmatoarea problema: cu 4 ani in urma am cumparat un apartament la etajul 4/4 si mentionez ca personal nu am facut nici ... (vezi toată discuția)
Instalatie sanitara bucatarie si baie - toxicitate coriol coriol Buna ziua, Locuiesc la bloc (et. 2 din 10) si de ceva timp, atat la bucatarie cat si la baie, mirosul nu este foarte sesizabil, nu miroase a canalizare, in ... (vezi toată discuția)