Tatăl meu are un teren de 500 m2 fără nici o utilitate și doreste sa își facă:
- o fântână pt asa uda copacii
- o fosa septica pt ca nu se poate hazna
- padoc câini
La ce distanta de limitele de proprietate trebuie sa fie toate acestea?
În comuna exista un rlu în care se specifica distanta dintre clădiri și limitele de proprietate, dar fântână, padocul și fosa nu sunt clădiri, cred eu.
Va mulțumesc din suflet ca va faceți timp sa ma ajutati!
Buna ziua,
Art. 27 din ORDIN nr. 119 din 4 februarie 2014
pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației
(2) Fântâna trebuie amplasată și construită astfel încât să fie protejată de orice sursă de poluare și să asigure accesibilitatea consumatorilor. Amplasarea fântânilor publice și a fântânilor individuale se face cu respectarea distanței de cel puțin 10 m radial față de orice sursă posibilă de poluare: grajd, cotețe, platforme individuale de colectare a gunoiului de grajd, fose septice vidanjabile, latrine și trebuie să se facă astfel încât să nu afecteze sănătatea populației și mediul. Pentru depozitele de deșeuri municipale/industriale se vor respecta distanțele minime conform art. 11 alin (1). Adâncimea stratului de apă folosit nu trebuie să fie mai mică de 6 m. Pereții fântânii trebuie astfel amenajați încât să prevină orice contaminare exterioară. Ei vor fi construiți din material rezistent și impermeabil: ciment, cărămidă sau piatră, tuburi din beton. Pereții fântânii trebuie prevăzuți cu ghizduri. Ghizdurile vor avea o înălțime de 70-100 cm deasupra solului și 60 cm sub nivelul acestuia. Ghizdurile se construiesc din materiale rezistente și impermeabile, iar articularea cu pereții fântânii trebuie făcută în mod etanș. Fântâna trebuie să aibă capac, iar deasupra ei, un acoperiș care să o protejeze împotriva precipitațiilor atmosferice. Scoaterea apei din fântână trebuie să se facă printr-un sistem care să împiedice poluarea ei: găleată proprie sau pompă. În jurul fântânii trebuie să existe o zonă de protecție de 1,5 m, amenajată în pantă, cimentată sau pavată, impermeabilizată contra infiltrațiilor și împrejmuită pentru prevenirea accesului animalelor.
Cat despre distanta intre limitele de proprietate si fantana... eu zic ca ar trebui sa fie cele minime stabilite in Certificatul de urbanism pentru constructii.
Legat de padocul de caini... vedeti in acel ordin daca exista ceva...
Gasiti actul normativ aici: [ link extern ]
Vedeti art.11 pct. 34 si art. 34 pentru fosa septica.
Vedeti art.11 pct 24 pentru caini.
Fântână, padocul și fosa nu sunt clădiri, dar sunt constructii.
Tata vrea un tarc , cotet pt câine: fundație de beton 2x3 m , 4 stalpi de lemn prinși de beton nu înglobate în beton, plasa și acoperiș.
În legea 11 pct 24 nu se încadrează nici terenul și nici ce vrea tata.
Țarcul construit asa poate fi considerat clădire, anexa agricola?
Pe câte știu îmi trebuie pt construcția fântânii și fosei autorizatie.
Nu sunt sigura dacă trebuie la tarc .
Nu as vrea sa ma trezesc cu surprize .
Mulțumesc din suflet pt ajutor și ca va rupeți din timp pt problemele mele.