pot face 2 acte la notar?
unul cu soacra ca ii voi restitui suma in rate timp de 4 ani ?
unul cu sotia ca renunta la sulta?
adica 2 probleme total diferite?
problema e urmataoarea
soacra inainte de achizitia apartamentului a virat suma de 9000 euro din spania, direct in contul meu la banca.imi este frica sa-i virez banii sotiei, ca sulta, sa nu ma trezesc ca solicita soacra altii dupa achitare.....
buna ziua
comform intelegerii revin cu o solutionare la problema mea
In urma discutiilor amiabile am ajuns la urmatorul consens
Minorul ramane cu mama, cu exercitarea autoritatii parintesti comune , desi mama vrea pt cel putin 2 ani totala
In urma divortului , la partaj soacra solicita 10500 euro , suma 9000 avans +1500 cu care ne-a ajutat un timpul casatoriei, suma platibila in 4ani rate + anumite bunuri din casa.Sotia renunta la sulta pentru apartament si nu are nici o pretentie asupra lui, eu ramanand ca achit ratele, in continuare.Pana la achitarea creditelor de nevoi personale(aprox. 1an) sotia nu solicita pensie alimetara.
Credeti ca se poate incheia un astfel de act la notar si care ar fi costurile?
La predarea bunurilor solicitate sa inchei macar un act de mana?
Pt apartament se incheie un nou act de vanzare- cumparare, sau un act aditional prin care se precizeaza ca renunta la sulta?
Cred ca ma voi adresa unui avocat pentru o consultatie juridica si apoi voi incerca un mediator poate reusesc sa ajung la un consens in privinta partajului cu sotia pentru binele copilului.
E singura solutie viabila pe care o intrevad acum.
Va multumesc si va tin la curent
NU , binenteles ca nu doresc sa mint in instanta, dar facand un calcul, asupra ratelor achitate la apartament, in cei 7 ani de casnicie, reiese o suma platita relativ egala de aprox 8800 euro, + inca 2 credite de nevoi personale de 14000 lei , care sunt aproape achitate, ar mai fi cam 3000 lei , daca le achit odata.Mentionez ca sotia a lucrat aproximativ 14 luni cu salar minim pe economie , dupa care a mai beneficiat 2 ani de cei 800 ron de la stat si cam atat, in timp ce veniturile realizate de mine au fost de aprox 1000 euro lunar comform fiselor fiscale.
Sunt deacord ca trebuie sa ii inapoiez o suma de bani, dar ratele achitate din credit in cea mai mare parte de mine nu se pun la socoteala?
ideea este ca sunt deacord sa ii restitui o suma de bani inapoi, sa raman cu ratele apartamentului, apartament care as dori sa ramana copilului, indiferent care va fi pe viitor starea mea civila. In acest sens se poate incheia un act legal nu de mostenire ci alt fel de act, ca dupa decesul meu , singurul beneficiar sa fie copilul meu? Adica chiar daca pe viitor , ma voi recasatori, acest apartament as dori sa ramana copilui din prima casatorie. se poate face asa ceva?
copilul l-ar putea creste in apartamenul bunicii-respectiv soacra, dar nici una nu realizeza venit legal. bunica lucreaza in soania la negru , iar sotia nu are serviciu
daca nu exista un act de donatie pt suma primita inainte de achizitia apartamentului de la soacra, ci doar eventual martori din familia ei, sau eventual bonul de la tranzactia western catre fiica ei, ce sansa are sa dovedeasca ca au fost folositi ca avans la achizitia aparamentului.
ea solicita acum vanzarea apartamentului, achitarea sumei catre banca , 9000euro datoria, restul sa-l impartem la 2 , in conditiile in care in timpul casatoriei ratele au fost achitate din veniturile mele.
copilul are aproape 4 ani
buna ziua
situatia me a este urmatoarea in 2005 am facut un credit ipotecar in valoare de 22000 de franci elvetieni pe numele meu, situatia mea civila fiind necasatorit, dupa aprobarea creditului la aprox 7 zile am facut starea civila, iar in urmatoarea luna am achizitionat un apartament.sotia a venit cu suma de 9000 de euro, bani cash, bani din partea soacrei, considerati avans , dar care nu figureaza in nici un act oficial. conditia bancii a fost ca pe contractul de vanzare-cumparare sotia sa fie trecuta coplatitoare desi nu realiza venituri era studenta.
dupa 2 ani sotia s-a angajat la stat cu salarul minim pe economie, iar dupa inca un an in viata noastra a aparut un copil.
dupa cei 2 ani platiti de stat(800ron), sotia nu a mai realizat venituri, nici in prezent nu realizeaza venituri. fisa mea fiscala arata venituri foarte mari de aproximativ 8 ori mai mari pe an decat ale sotiei, si tinand cont ca suntem in prag de divort, cum crede-ti ca se poate rezolva situatia legal, in conditiile in care ea solicita vanzarea respectivului apartament.
mentionez ca sotia a mai primit ajutor financiar de la soacra mea din spania pe timpul casatoriei .eu as dori sa pastrez apartamentul, sa pastrez in continuare creditul.
cu copilul pe care il dorim amandoi, ce putem face in conditiile in care ea nu realizeaza venit, dar are suport financiar de la soacra( provenit de la munca in strainatate)
in timpul casatoriei am mai facut 2 credite de nevoi personale pentru amenajari in casa , care sunt aproape platite binenteles din banii realizati de mine , mai sunt cateva luni.