avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu credit ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu credit ipotecar

buna ziua
situatia me a este urmatoarea in 2005 am facut un credit ipotecar in valoare de 22000 de franci elvetieni pe numele meu, situatia mea civila fiind necasatorit, dupa aprobarea creditului la aprox 7 zile am facut starea civila, iar in urmatoarea luna am achizitionat un apartament.sotia a venit cu suma de 9000 de euro, bani cash, bani din partea soacrei, considerati avans , dar care nu figureaza in nici un act oficial. conditia bancii a fost ca pe contractul de vanzare-cumparare sotia sa fie trecuta coplatitoare desi nu realiza venituri era studenta.
dupa 2 ani sotia s-a angajat la stat cu salarul minim pe economie, iar dupa inca un an in viata noastra a aparut un copil.
dupa cei 2 ani platiti de stat(800ron), sotia nu a mai realizat venituri, nici in prezent nu realizeaza venituri. fisa mea fiscala arata venituri foarte mari de aproximativ 8 ori mai mari pe an decat ale sotiei, si tinand cont ca suntem in prag de divort, cum crede-ti ca se poate rezolva situatia legal, in conditiile in care ea solicita vanzarea respectivului apartament.
mentionez ca sotia a mai primit ajutor financiar de la soacra mea din spania pe timpul casatoriei .eu as dori sa pastrez apartamentul, sa pastrez in continuare creditul.
cu copilul pe care il dorim amandoi, ce putem face in conditiile in care ea nu realizeaza venit, dar are suport financiar de la soacra( provenit de la munca in strainatate)
in timpul casatoriei am mai facut 2 credite de nevoi personale pentru amenajari in casa , care sunt aproape platite binenteles din banii realizati de mine , mai sunt cateva luni.

[ va rog sa nu mai scrieti cu majuscule]
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
In principiu daca unul dintre soti nu realizeaza venituri, copilul va fi acordat celuilalt care ii poate asigura cele necesare cresterii si educarii. Este posibil ca la partaj sa primiti dvs apartamentul si sa o despagubiti pe sotie cu o suma ce va fi stabilita de instant dupa ce va fi efectuata si o expertiza cu privire la bunurile supuse impartelii. mai bine consultati un avocet caruia sa ii relatati aceste aspect si sa ii prezentati toate actele pe care le aveti referitoare la bunurile mobile si immobile, acesta urmand sa stabileasca cea mai buna strategie de urmat cu privire la partaj si la incredintarea minorului. Banii de la soacra nu intra in calcul la incredintarea si stabilirea domiciliului minorului si a celorlalte aspect legate de acesta, intrucat nu sunt considerati venit lunar sau asa ceva....success!
Daca vreti ap si puteti sa platiti ratele, degeaba vrea sotia sa se vanda.
Copilul ce varsta are? Daca mama dovedeste ca are unde si cu ce creste copilul, va ramane la mama.
copilul l-ar putea creste in apartamenul bunicii-respectiv soacra, dar nici una nu realizeza venit legal. bunica lucreaza in soania la negru , iar sotia nu are serviciu
daca nu exista un act de donatie pt suma primita inainte de achizitia apartamentului de la soacra, ci doar eventual martori din familia ei, sau eventual bonul de la tranzactia western catre fiica ei, ce sansa are sa dovedeasca ca au fost folositi ca avans la achizitia aparamentului.
ea solicita acum vanzarea apartamentului, achitarea sumei catre banca , 9000euro datoria, restul sa-l impartem la 2 , in conditiile in care in timpul casatoriei ratele au fost achitate din veniturile mele.
copilul are aproape 4 ani
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Va poate pretinde ca sulta 9000 de euro sau mai mult.
Ati putea minti in instanta ca nu a platit din fonduri proprii avans la casa ?
NU , binenteles ca nu doresc sa mint in instanta, dar facand un calcul, asupra ratelor achitate la apartament, in cei 7 ani de casnicie, reiese o suma platita relativ egala de aprox 8800 euro, + inca 2 credite de nevoi personale de 14000 lei , care sunt aproape achitate, ar mai fi cam 3000 lei , daca le achit odata.Mentionez ca sotia a lucrat aproximativ 14 luni cu salar minim pe economie , dupa care a mai beneficiat 2 ani de cei 800 ron de la stat si cam atat, in timp ce veniturile realizate de mine au fost de aprox 1000 euro lunar comform fiselor fiscale.
Sunt deacord ca trebuie sa ii inapoiez o suma de bani, dar ratele achitate din credit in cea mai mare parte de mine nu se pun la socoteala?
ideea este ca sunt deacord sa ii restitui o suma de bani inapoi, sa raman cu ratele apartamentului, apartament care as dori sa ramana copilului, indiferent care va fi pe viitor starea mea civila. In acest sens se poate incheia un act legal nu de mostenire ci alt fel de act, ca dupa decesul meu , singurul beneficiar sa fie copilul meu? Adica chiar daca pe viitor , ma voi recasatori, acest apartament as dori sa ramana copilui din prima casatorie. se poate face asa ceva?

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prima casa gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Daca o persoana a achizitionat impreuna cu sotul un apartament in anul 2009 prin programul prima casa iar anul acesta au divortat, care sunt sansele ... (vezi toată discuția)
Divort+custodie+partaj dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna ziua, In momentul de fata ma aflu in divort cu sotia si am un copil minor,noi fiind despartiti in fapt de prin octombrie.Suntem casatoriti din ... (vezi toată discuția)