avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj, apartament ipotecat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj, apartament ipotecat

Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ce urmeaza a fi achitata in max. 10 ani sotul titular de credit iar sotia coplatitor ,ce sanse sunt pentru a urma un partaj ,si care sunt cele mai grave consecinte .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:19, 22 Noiembrie 2013
Sanse de partaj 100%. Sanse ca sotul care nu primeste apartamentul sa scape de obligatia de garantie spre zero. Doar daca banca este de acord sa renunte la calitatea de garant a celuilalt sot, se poate scapa, altfel... pana la plata integrala unul din soti ramane si dator si fara casa.
Buna ziua,

cel mai grav ar fi ca banca sa considere ( daca s-a prevazuta asta in contract) ca partajul este motiv ca debitul sa devina integral scadent. In acest caz sotii nu vor primi decat ce mai ramane dupa ce banca isi ia banii.
Altfel, banca ar putea sa accepte rezultatul partajului si sa continue derularea creditului cu sotul ce detine apartamentul.

Costi Boncu
De preferat ca cel care ramane cu apartamentul sa isi asume raspunderea pt credit, sa plateasca pe viitor singur ratele ca sulta ce o va plati celuilalt sa fie mai mica. Adica sa nu ii dea sulta c/val a jumatate din ap cu gandul ca vor plati acel credit impreuna.. ca se inteapa rau.
Multumesc pentru raspuns ,unul din soti preia cu acceptul bancii derularea creditului,in acest caz ce mai ramine de impartit ? Bunurile din apartament ,sau si din contravaloarea apartamentului ,? De retinut ca imprumutul afost folosit de ambii titulari de credit ...
In acest caz, celalalt sot are dreptul ca jumatate din partea din credit platita pana la momentul despartirii. Apartamentul se va partaja astfel, sotul ce preia creditul va fi proprietar si va avea obligatia sa plateasca celuilalt fost sot jumatate din suma achitata din credit pana la acel moment. Bunurile din apartament vor fi impartite la doi, daca sotii nu se inteleg altfel.

Alte discuții în legătură

Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)
Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj Kawassaky Kawassaky Locuiesc cu sotia si cu cele doua fiice intr -un apartament proprietatea comuna. Sotia a deschis actiune de divort. Daca fetele vor ramane cu ea, eu la cata ... (vezi toată discuția)