avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort+custodie+partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort+custodie+partaj

Buna ziua,
In momentul de fata ma aflu in divort cu sotia si am un copil minor,noi fiind despartiti in fapt de prin octombrie.Suntem casatoriti din 2013.

Mentionez ca noi am facut un schimb intre o garsoniera care era a sotiei(desi a fost cumparata inainte de casatorie,noi eram impreuna)+credit ipotecar pe numele meu iar ea garant.

Ce sanse am sa obtin ceva din apartament?In contractul de vanzare/cumparare scrie ca sotia mea a venit cu partea ei vreo 9000 euro (garsoniera) care este trecuta cu o cota de 41 la suta,dar este specificat ca este inainte de casatorie,1500 euro scrie ca i-am avut impreuna,iar 8500 euro i-am imprumutat in banca prin credit ipotecar,care sunt trecuti ca o cota de 69 % in timpul casatoriei, iar eu sunt beneficiarul creditului iar dansa garant.

De la accordarea creditului si pana acum eu am platit si platesc ratele la apartament ea nu vrea sa de-a un ban,desii ea a ramas in apartament cu copilul.

Pot sa obtin cumva custodia copilului si partea din apartament care este trecuta in contract din timpul casatoriei dat fiind ca eu platesc.
Sau ce sanse sunt ca sa obtin ceva din apartament.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:10, 24 Ianuarie 2017
Buna ziua,
1. Autoritatea parinteasca se dispune de instanta a se exercita in comun (in general). Este greu de decazut mama din drepturile parentale.
2. domicviliul minorului se stabileste, de obicei, la mama dar nu neaparat. se tine cont de interesele superioare ale minorului.
3. La partaj dumneavoastra beneficiati de 50% din sumele platite ca rate de la momentul casatoriei pana la divort si de 50% din acei 1500 euro comuni dinaintea casatoriei. Daca sotia va solicita bunul in materialitate atunci veti primi sulta. Va sfatuiesc ca, in temeiul art 68 si celelalte C.Pr.Civ. sa chemati in instanta si banca pentru ca sentinta privind plata catre aceasta a ratelor sa-i fie opozabila!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament 40% inainte de casatorie+credit ipotecar dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna ziua, In momentul de fata ma aflu in divort cu sotia si am un copil minor,noi fiind despartiti in fapt de prin octombrie.Suntem casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament,impartire bunuri,minor custodie dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna seara si la multi ani ani la toata lumea, Vreau sa adresez si eu o intrebare referitoare la un divort care este pe rol si in care va fii si un ... (vezi toată discuția)
Partaj-pot pierde mai mult de 50% din bunuri? blue_angel blue_angel Buna seara!Sunt in proces de divort cu sotia mea si problema e ca nu ne intelegem la impartirea bunurilor.Situatia sta in felul urmator:eu am avut o ... (vezi toată discuția)