avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj apartament 40% inainte de casatorie+credit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj apartament 40% inainte de casatorie+credit ipotecar

Buna ziua,
In momentul de fata ma aflu in divort cu sotia si am un copil minor,noi fiind despartiti in fapt de prin octombrie.Suntem casatoriti din 2013.

Mentionez ca noi am facut un schimb intre o garsoniera care era a sotiei(desi a fost cumparata inainte de casatorie,noi eram impreuna)+credit ipotecar pe numele meu iar ea garant.

Ce sanse am sa obtin ceva din apartament?In contractul de vanzare/cumparare scrie ca sotia mea a venit cu partea ei vreo 9000 euro (garsoniera) care este trecuta cu o cota de 41 la suta,dar este specificat ca este inainte de casatorie,1500 euro scrie ca i-am avut impreuna,iar 8500 euro i-am imprumutat in banca prin credit ipotecar,care sunt trecuti ca o cota de 69 % in timpul casatoriei, iar eu sunt beneficiarul creditului iar dansa garant.

De la accordarea creditului si pana acum eu am platit si platesc ratele la apartament ea nu vrea sa de-a un ban,desii ea a ramas in apartament cu copilul.

Pot obtin toata cota care este in timpul casatoriei,dat fiind ca veau sa pastrez apartamentul,sau o despagubesc.
Sau ea poate sa obtina tot apartamentul daca poate sa preia creditul.

Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 18:59, 26 Ianuarie 2017
Ideal ar fi sa va intelegeti pe cale amiabila mai ales ca exista un copil minor. Pana la urma este doar o matematica pe care ori o faceti impreuna, ori o va face o instanta in locul dvs. in functie de ceea ce isi doresc partile, intr-o varianta mult mai costisitoare si mult mai stresanta. Cautati sa discutati cu sotia si sa ajungeti la o intelegere. Daca nu se poate, prin procesul de partaj veti face dovada contributiei dvs si a platilor ratelor efectuate si va decide instanta.Nu amanati. Ambele variante sunt posibile, exact cum ati precizat. Unul preia proprietatea , celalalt va fi despagubit.
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort+custodie+partaj dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna ziua, In momentul de fata ma aflu in divort cu sotia si am un copil minor,noi fiind despartiti in fapt de prin octombrie.Suntem casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament,impartire bunuri,minor custodie dragomirmihai87 dragomirmihai87 Buna seara si la multi ani ani la toata lumea, Vreau sa adresez si eu o intrebare referitoare la un divort care este pe rol si in care va fii si un ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire ...elena ...elena Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara, plecat din tara , in varsta de 25 ani,De curand se intereseaza ca apartamentul in care locuiesc cu sotul sa ... (vezi toată discuția)