avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj-pot pierde mai mult de 50% din bunuri?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj-pot pierde mai mult de 50% din bunuri?

Buna seara!Sunt in proces de divort cu sotia mea si problema e ca nu ne intelegem la impartirea bunurilor.Situatia sta in felul urmator:eu am avut o garsoniera,bun propriu,pe care am vandut-o in 2003 cu 9000 de euro. 2500 de euro au fost avansul pt un credit ipotecar la un apartament cu 2 camere in valoare de 10000 iar restul banilor i-am investit pt amenajarea apartamentului.Ulterior sotia a primit o mostenire (un apartament pe care l-a vandut)si a achitat creditul, respectiv 7000de euro. As avea 2 intrebari la care v-as ruga sa-mi raspundeti:1-As putea pierde mai mult de 50% din bunuri datorita faptului ca eu nu am acte #-o(doar martori) care sa dovedeasca cat am investit in apartament.2-Ar putea fi cei 7000 de euro considerati drept un bun propriu,pt ca proveneau din vanzarea unui bun mostenit?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 07:16, 7 Noiembrie 2008
Suma pe care ati obtinut-o din vinzarea garsonieiri si ati investit-o, o parte pentru avans la apartament iar restul pentru amenajarea apartamentului bun comun reprezinta contributia dv. care se ia in calcul la stabilirea cotei din masa bunurilor comune, la fel si suma de 7000 invesitta de sotia dv. pentru achitarea creditului. Daca reusiti sa dovediti chiar cu martori ca ati investit toti cei 9000 euro in apartament, cota dv.ar fi putin mai mare ca sotiei respectiv peste 50% contributie la achiziutionarea si imbunatatirea apartamentului. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme divort cry_baby cry_baby Salve! As dori un punct de vedere referitor la modalitatea de partajare de catre instanta a bunurilor comune, in cazul unui divort. Bunuri comune: 1 ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj valentina.tomita valentina.tomita Buna ziua, suntem casatoriti de 7 ani si avem un copil de aproape 5 ani. Sotul meu a achizitionat prin contract vanzare-cumparare de la mama lui un ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, am si eu o nelamurire si daca se poate sa ma ajute cineva. vreau sa deschid partajul cu fostul sot si vreau sa stiu ce sanse de castig am si la ce ... (vezi toată discuția)