avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj intre soti

Buna ziua, am si eu o nelamurire si daca se poate sa ma ajute cineva. vreau sa deschid partajul cu fostul sot si vreau sa stiu ce sanse de castig am si la ce costuri sa ma astept. Am sa prezint speta pe scurt: Detinem un apartament si un autoturism in comun dobandite in timpul casatoriei. Apartamentul este dobandit in timpul casatoriei printr-un credit ipotecar de 35.000 de euro, apartamentul e pe numele la amandoi dar eu am vandut un apartament pe care il aveam dinainte de casatorie pt a a da avansul bancar. Apartamentul a costat 72.000 euro din care 32.000 euro am achitat prin avans bancar obtinut prin vanzarea acelui apartament. Vreau sa stiu daca se tine cont de acest lucru si daca se va calcula contributia fiecaruia la plata ratelor avnd in vedere ca el a avut salariul mai mare decat mine. Precizez ca nu vreau decat sa imi recuperez banii pe apartamentul pe care l-am vandut adica 32.000 euro. Si va rog sa imi spuneti de ce dovezi am nevoie pt a dovedi ca am vandut acel apartament (apartamentul era pe numele mamei mele) dar ea a vandut apartamentu in octombrie si noi in noiembrie am cumparat noul apartament, e de ajuns martori si contractu de vanzare cumparare? sau e nevoie si de un extras de cont prin care sa rezulte ca ne-au fost virati banii noua? va multumesc anticipat:(
Cel mai recent răspuns: sofiamaria , utilizator 08:44, 22 Decembrie 2011
Faceti dovada in instanta privind contributia proprie le cumpararea noului apartament cu actele pe care le-ati aratat si daca este nevoie solicitati de la Banca extrasul de cont de virament.. Deasemeni contributia la rate le in timpul casatoriei nu prea isi are efect ca el a avut salar mai mare sau mai mic, toate se compeseaza 50% pt. Dv. si 50% pentru sot. Dar acest fapt se face prin lotizare de catre expertul imobiliar.
Taxele de timbru sunt 3% din valoarea masei de partaj bunuri mobile si imobile.
Succes......
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj valentina.tomita valentina.tomita Buna ziua, suntem casatoriti de 7 ani si avem un copil de aproape 5 ani. Sotul meu a achizitionat prin contract vanzare-cumparare de la mama lui un ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in anul 2017 am cumpărat împreuna cu soțul meu ... MamadeAndrei MamadeAndrei Buna seara! In anul 2017 am cumpărat împreuna cu soțul meu o casa in valoare de 125.000 euro. Am luat credit 75.000 euro iar diferenta a fost din surse ... (vezi toată discuția)