avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! In anul 2017 am cumpărat împreuna cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! In anul 2017 am cumpărat împreuna cu soțul meu ...

Buna seara! In anul 2017 am cumpărat împreuna cu soțul meu o casa in valoare de 125.000 euro. Am luat credit 75.000 euro iar diferenta a fost din surse proprii in părți egale, eu și soțul. Un an mai târziu, mama soțului s-a mutat definitiv cu noi in casa și ne-a transferat in contul de credit suma de 32.000 euro, bani proveniți din vânzarea unui apartament, unde proprietar erau ea și soțul meu. Dovada este extrasul de cont, nu s-au făcut alte acte. In aceste condiții, fiindcă nu ne mai înțelegem, eu și soțul meu dacă divorțăm, cum se va împarți casa, sau suma rezultata din vânzarea casei ? Se mai tine cont de contribuția fiecăruia ? Soțul a plătit ratele, eu am sta 2 ani acasă cu copilul in concediu de creștere copil și am avut venitul mai mic (doar indemnizația) . Va mulțumesc anticipat pentru un răspuns !
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:52, 17 Ianuarie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La prima vedere pare ca aveti o contribuție de 50% la imobil. Transferul efectuat de soacra dvs a fost în beneficiul ambilor soti daca nu s-au încheiat alte acte din care să rezulte că ar fi o donație doar pentru sotul dvs sau sa achite o parte din datoria fiului sau.
Partajul si divortul sunt două procese distincte.
De regula, se finalizează mai întâi divortul si apoi se face partajarea bunurilor.
Ar fi indicat sa contactati un avocat care sa va explice pe larg procedura, etapele, durata, cererile accesorii referitoare la copii( daca aveti din aceasta casatorie) s.a.m.d.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
Avocat Neagu Elena, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
probabil ca sotul va cere sa i se atribuie casa si creditul (daca mai e de plata ) si sa va dea o sulta raportata la contributia dvs.
Cred ca realizati ca nu se va imparti pe jumatate.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Cel mai probabil, soțul va cere (și obține) atribuirea casei, urmănd ca dvs să fiți despăgubită pentru contribuția pe care ați avut-o. Faptul că soțul dvs a plătit ratele și dvs ați stat acasă cu copilul, încasând și indemnizația pentru copil, nu contează din punct de vedere al contribuției, deoarece contribuția dvs la creșterea copilului este considerată contribuție la dobândirea bunurilor comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Partaj carmin carmin buna ziua, sunt casatorita, vreau sa divortez, sotul a plecat a parasit domiciliul conjugal....avem cumparat apartamentul prin credit imobiliar, el plateste ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, am si eu o nelamurire si daca se poate sa ma ajute cineva. vreau sa deschid partajul cu fostul sot si vreau sa stiu ce sanse de castig am si la ce ... (vezi toată discuția)