avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua,
sunt casatorita, vreau sa divortez, sotul a plecat a parasit domiciliul conjugal....avem cumparat apartamentul prin credit imobiliar, el plateste ratele, eu stau in casa cuc ei doi copii....acum ameninta ca nu va mai plati ratele...intrebarea mea este, daca vand casa trebuie impartit pe jumate? tinand cont ca eu raman cu cei doi copii....

daca nu vand casa si preiau ratele, pot sa fac un act notarial in care sa specific ca am preluat ratele si sa nu mai aiba nici un drept la casa?

cum pot ramane cu casa fara ca el sa mai aiba vreun drept la casa?
mentionez inca nu am divortat...sunt acasa in crestere copil, si caut sa incep serviciul, dupa care sa divortez....el are pe alta, am pe factura telefonului mobil dovezi cat si cand vorbeau la telfon, pot sa folosesc aceste dovezi in instanta? vorbea cu ea la telfeon de fata cu mine, in casa, in fata copiilor,spunand ca ce rau imi face el mie???

l-am dat afara din casa,...

va multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
carmin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 06:32, 7 Aprilie 2011
Ca sa rezolvati problema casei trebuie mai inti sa divortati, probele cu telefonul trebuie sustinute si de nartori pentru a avea credibilitate. Cu ocazia partajului putei sa va intelegeti sau sa atribuie instanta locuinta dv. urmind sa il despagubiti cu jumatate din suma platita pina la acea data si in continuare sa plati dv. ratele
In principiu bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune care se impart cu ocazia partajului.
Pentru a putea prelua ratele doar pe dumneavoastra trebuie sa indepliniti conditiile de venituri pentru creditare, cu atat mai mult cu cat aveti si 2 copii in ingrijire.
In situatia in care indepliniti aceste conditii si preluati creditul pe dumneavoastra se imparte doar suma corespunzatoare partii din apartament care a fost achitatata pana la data preluarii.
Referitor la facturi ... nu va vor ajuta foarte mult decat sa spunem in dovedirea unei culpe exclusive a sotului ... eu spun ca, daca tot credeti ca nu mai merge sa apelati, de dragul copiilor, la un divort prin acord si sa cadeti la intelegere cu privire la desfacerea casatoriei, copii, pensie, numele dumneavoastra si partajarea bunurilor in sensul celor de mai sus si doar in situatia in care acest lucru nu e posibil sa apelati la probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj doinatautan doinatautan Bună ziua! În situaţia în care doi soţi divorţează şi singurul bun comun este o casă pentru construcţia căreia a fost necesar un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Partaj, divort eva_andreea eva_andreea Buna ziua, Am si eu o mare rugamite la d-vostra si anume: -dupa 14 ani de casnicie sunt in proces de divort cu sotul meu(divortul s-a \"pornit\" amiabil la ... (vezi toată discuția)
Divortul vio_georgescu vio_georgescu Sunt o femeie de 37 de ani si cu un baietel de 14 ani,sotul meu bea peste masura,face scandal,ma jicneste si m-am saturat de situatia actuala.Noi ... (vezi toată discuția)