Sunt o femeie de 37 de ani si cu un baietel de 14 ani,sotul meu bea peste masura,face scandal,ma jicneste si m-am saturat de situatia actuala.Noi ne-amconstruit o casa pe un loc aflat in indiviziune cu ceilalti 2 frati ai sai.Avem autorizatie de constructie,certificat de urbanism si acordul lor,nu avem intabulare.
As dori sa stiu daca eu inroduc actiunea de divort ce repercursiuni se rasfrang asupra mea?
Pot sa obtin ceva din casa aceea?
As putea lociu cu el in conditiile de mai sus,daca as divorta?
Cui iar reveni tutela copilului?
Casa reprezinta bun dobindit in rtimpul casatoriei asa ca si dv. aveti o cota parte din aceasta ca efect al partajului bunurilor comune. Daca imobilul este partajabil in natura si are intrari separate vi se poate atribui o parte din acest imobil asupra terenului urmind a se constitui un drept de superficie. Cu ocazia divortului se va solutiona si problema incredintarii spre crestere si educare a minorului, care avind 14 ani poate sa opteze pentru oricare dintre parinti.
Baiatul avand 14 ani va fi intrebat de catre instanta cu cine vrea sa ramana dupa divort.
In principiu, avand copil, se va disjunge capatul de cerere privind partajul si se va judeca dupa ce hotararea de divort va ramane definitiva si irevocabila.
Se va efectua o expertiza, iar expertul va fi acela care va stabili atat valoarea imobilului, cat si daca este comod partajabil in natura.
Daca nu este, unuia i se va atribuia imobilul, iar celalalt fost sot va avea drept la o suma de bani (sulta).
Evident, daca va intelegeti cu fostul sot, totul se rezolva elegant si cu o cheltuiala minima printr-o tranzactie judecatoreasca.
Totodata, daca va intelegeti cu sotul, puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa comuna fara motivare, avand un singur martor pentru divort. Daca nu puteti ajunge la un consens, puteti cere instantei desfacerea casatoriei din vina exclusiva a paratului, sotul si va trebui sa administrati proba ccu 2 martori, care sa povesteasca ce ne-ati spus dvs noua; partajul nu este obligatoriu sa fie introdus impreuna cu divortul puteti sa il introduceti si ulterior.
Am si eu nevoie de un sfat :( am investit in apartamentul sotului cumparat de el inainte de casatorie 800 ron acum eu divortez, banii au fost investiti in zugraveli faianta gresie parchet usi si geamuri termopan, acestea achizitionandu-le inainte cu o luna de a parasi domiciliul conjugal, practic eu nu le mai pot lua dar doresc sa-mi recuperez banii pt ca sumele trebuiesc rambursate in 6 luni jumatate din suma si 1 am cealalta jumatate, efectiv eu trebuie sa platesc ratele, iar fostul sot nici nu-l intereseaza dar se bucura de aceste bunuri. Spuneti-mi va rog pe cale civila pot castiga ? avand in vedere ca in comun mai avem de achitat un imprumut anterior de 100 mil ? Va rog sa-mi raspundeti
Fiind achizitionate in timpul casatoriei nue ste atat de simplu; v-ar ajuta daca aveti chitante pe numele dvs.
Alte discuții în legătură
Divort
dobos_daniela
Care este procedura ce trebuie urmata pentru un divort avand in vedere urmatoarele:
-sunt casatorita de 17 ani am 2 copii,
-vreau sa divortez de sotul meu ... (vezi toată discuția)
Divort
Antonia Laura
Situatia este urmatoarea:vreau sa divotez pentru ca el are alta relatie si avem o casa construita cu credit ipotecar pe 20 de ani.In cazul asta cum se impart ... (vezi toată discuția)