avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme divort

Salve!
As dori un punct de vedere referitor la modalitatea de partajare de catre instanta a bunurilor comune, in cazul unui divort.
Bunuri comune: 1 apartament in valoare de piata de aproximativ 65.000-70.000 euro, 1 autoturism Opel cumparat la un pret de 7000 euro(din care 3400 euro, proveniti din vanzarea altui autoturism proprietatea sotului obtinut inainte de casatorie de acesta), 1 autoturism Lancia cumparat la un pret de 100 milioane de la tatal sotiei, 1 credit de nevoi personale cu ipoteca pe apartamentul parintilor sotului, in valoare de 15.000 euro pe numele sotului(la momentul actual ar fi de achitat 10800 euro, ptr a-l achita) iar sotia si tatal sotului la codebitori + tatal sotului la girant, bunuri electronice, electrocasnice, mobila etc. in apartament in valoare de aproximativ 4000-5000 euro, 2 descoperiri de card de salariu, sotia in valoare de 130 milioane, iar sotul in valoare de 30 milioane. Sotul un venit net de aproximativ 600 euro, iar sotia de aproximativ 700 euro, pe luna.
Intrebare? Cum ar face instanta partajul in acest caz, tinandu-se cont de faptul ca sotul a achitat singur pana acum ratele la credit, iar la restul bunurilor exceptand autoturismul opel, contributia a fost de 50-50 % fiecare?
Care e calculul instantei pe cote parti?
Va multumesc, anticipat!:">
Cel mai recent răspuns: Elena Iorga , Avocat 19:02, 30 Martie 2009
dupa cum stiti, bunurile comune obtinute in timpul casatoriri se impart 50%-50% insa exista exceptii:
sotii cu martori, acte si alte probe pot dovedi fiecare ce contributie au adus la fiecare bun si atunci regula de a imparti jumatate-jumatate nu se mai aplica...ci bunurile se impart in functie de contributia fiecarui sot.
alt exemplu: cine ramane cu bunul x, ramane sa plateasca in continuare si creditul facut de soti pt. achizitionarea lui...


av.myra vasilescu
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
rasturnati prezumtia de contributie egale a celor doi soti prin orice mijloc de proba : inscrisuri , martori , prezumtii.Instanta va lua act de acestea !
Succes
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Sotul care cere o cota mai mare de 50% va trebui sa timbreze actiunea la valoarea ceruta.

sfatul meu este sa ajungeti la o intelegere de comun acord ( tinand cont de insiruirea de bunuri si sume pe care ati mentionat-o) consfiintita printr-o tranzactie ce va constitui dispozitivul hotaririi judecatoresti, veti evita si consumul nervos, banii, timpul si nici nu va lasati la mana unui expert specialitatea contabilitate si constructii, in caz contrar va asteapta un dosar care oricum se termina cu un compromis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj-pot pierde mai mult de 50% din bunuri? blue_angel blue_angel Buna seara!Sunt in proces de divort cu sotia mea si problema e ca nu ne intelegem la impartirea bunurilor.Situatia sta in felul urmator:eu am avut o ... (vezi toată discuția)
Partaj avand credit imobiliar FlorinM2386 FlorinM2386 Buna ziua, Am contractat alaturi de sotie (eu in calitate de imprumutat si ea in calitate de garant), 2 credite. Primul a fost un credit imobiliar (la care ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile dupa 10 ani de casatorie IrinaV75 IrinaV75 Buna ziua, As avea nevoie de niste informatii pentru a clarifica situatia personala. Casatorie de 10 ani, fara copii. Procesul de divort - de comun acord ... (vezi toată discuția)