Salve!
As dori un punct de vedere referitor la modalitatea de partajare de catre instanta a bunurilor comune, in cazul unui divort.
Bunuri comune: 1 apartament in valoare de piata de aproximativ 65.000-70.000 euro, 1 autoturism Opel cumparat la un pret de 7000 euro(din care 3400 euro, proveniti din vanzarea altui autoturism proprietatea sotului obtinut inainte de casatorie de acesta), 1 autoturism Lancia cumparat la un pret de 100 milioane de la tatal sotiei, 1 credit de nevoi personale cu ipoteca pe apartamentul parintilor sotului, in valoare de 15.000 euro pe numele sotului(la momentul actual ar fi de achitat 10800 euro, ptr a-l achita) iar sotia si tatal sotului la codebitori + tatal sotului la girant, bunuri electronice, electrocasnice, mobila etc. in apartament in valoare de aproximativ 4000-5000 euro, 2 descoperiri de card de salariu, sotia in valoare de 130 milioane, iar sotul in valoare de 30 milioane. Sotul un venit net de aproximativ 600 euro, iar sotia de aproximativ 700 euro, pe luna.
Intrebare? Cum ar face instanta partajul in acest caz, tinandu-se cont de faptul ca sotul a achitat singur pana acum ratele la credit, iar la restul bunurilor exceptand autoturismul opel, contributia a fost de 50-50 % fiecare?
Care e calculul instantei pe cote parti?
Va multumesc, anticipat!:">
dupa cum stiti, bunurile comune obtinute in timpul casatoriri se impart 50%-50% insa exista exceptii:
sotii cu martori, acte si alte probe pot dovedi fiecare ce contributie au adus la fiecare bun si atunci regula de a imparti jumatate-jumatate nu se mai aplica...ci bunurile se impart in functie de contributia fiecarui sot.
alt exemplu: cine ramane cu bunul x, ramane sa plateasca in continuare si creditul facut de soti pt. achizitionarea lui...
rasturnati prezumtia de contributie egale a celor doi soti prin orice mijloc de proba : inscrisuri , martori , prezumtii.Instanta va lua act de acestea !
Succes
sfatul meu este sa ajungeti la o intelegere de comun acord ( tinand cont de insiruirea de bunuri si sume pe care ati mentionat-o) consfiintita printr-o tranzactie ce va constitui dispozitivul hotaririi judecatoresti, veti evita si consumul nervos, banii, timpul si nici nu va lasati la mana unui expert specialitatea contabilitate si constructii, in caz contrar va asteapta un dosar care oricum se termina cu un compromis