avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate adabrasoveanca

Activitate adabrasoveanca

am inteles ca nu se dau copii de pe lucrare. Anul trecut au fost persoane care, in urma cererii, si-au putu vedea lucrarea in prezenta unuia dintre corectori care, spre a demonstra neteminicia sustinerilor candidatului, a "recorectat" la sange, conform baremului. Porblema e eica, daca obtinem vizualizarea, eu doresc o recorectare conform celei care "s-a practicat" la contestatii , unde s-a apreciat mai larg lucrarea. si chiar daca ar fi asa, nu stiu daca s-ar mai putea obtine ceva. Eu tot cred ca lucrarile mele nu au fost recorectate, desi am depus contestatie.
logIn! sunt in aceeasi situatie ! nu am primit nimic la contestatia pentru trei materii. imi trebuiau 0,02... am facut cerere de vizualizare. crezi ca se poate obtine ceva? eu cred ca nu mi-au recorectat lucrarile... altfel nu-mi explic cum sa nu primesc nimic. se stie ca la recorectare s-au desprins de barem .In ce ma priveste nu am simtit acest lucru... Sunt absolut disperata... si sunt si mai frustrata de faptul ca cei care aveau cu mult mai putin decat mine au intrat iar eu, care mai aveam atata de putin nu. repet, nu reprosez nimic celor care au fost admisi dupa contestatii. puteam fi printre ei.... situatia aceasta aberanta se datoreaza modului de corectare.
liiiiiiiii, si eu sunt in aceeasi situatie . fara 0,02. ai facut cerere de vizualizare. Daca da, crezi ca va avea vreun efect ? stiu ca anul trecut au fost persoane care, in urma unei asemenea cereri, si-au vazut lucrarea, dar nu stiu care a deznodamantul.... Sunt frustrata ca eu nu am luat nimic dupa contestatii ( la 3 materii) . iar la una dintre acestea ( procedura civila) ma asteptam la nota mare ( inainte de a vedea baremul) . in plus cred ca la recorectare s-au mai desprins de barem, au apreciaat in ansamblu lucrarile, altfel cred ca nu acordau nici 0,10 in plus. nu mai zic de 4 puncte si ceva. voi ce ziceti? s-a recorectat strict cu baremul?
Dupa cum am scris dupa ce s-au dat rezultatele, intentia era sa intre intre 700 si 800 persoane. dupa prima corectare au intrat 400 si au fost nevoiti sa recorecteze "mai larg" si astfel au mai intrat 300 ( sincer ma bucur pentru ei. puteam fi oricand in locul lor).
Problema pe care o ridic inca de cand am inceput sa scriu SI CARE POATE INTERESA SI PE VIITORII CANDIDATI este cum naiba pot fi schimbate "regulile pe parcursul jocului" si cum sa existe ata subiectivism la corectare?

In ce priveste o sesiune in februarie, o asemenea cerinta a fost in fiecare an. dar ei nu au acceptat ( nu stiu depsre 2010 sa fi fost). si nu cred ca vor accepta nici acum. nu vedeti ca tendinta este de a restrange cat mai mult accesul in profesie.
de la secretariat mi-au spus ca in regulament nu este prevazuta o asemenea posibilitate ( de a formula cerere de vizualizare a lucrarii)
andreibunea? Crezi ca e o solutie cererea de vizualizare? n-am auzit de asa ceva pana azi. tu esti printre adminsi, nu?
Mr. numantere. Prieteneste ( sincer! sunt pacifista!) iti spun ca, dintre noi doi eu sunt cea mai indreptatita sa vobesc despre aceste examen. deci: am dat examen acum cativa ani ( dupa ce am invatat serios) si am detinut calitatea de avocat. nu conteaza din ce motive acum am dat din nou examen ( dupa ce am invatat inzecit mai mult ca prima oara. La modul ca, spre deosebire de colegii mei avocati cu care lucrez cot-la-cot lucruri complicate- inclusiv o privatizare - stiu codurile aproape pe dinafara ) si, in ciuda faptului ca ma asteptam la note foarte mari ( am stiut toate subiectele ) nu am luat examenul fara 0,02! nu sunt paranoica, stiu exact ce inseamna sa stii drept ( lucrez cu niste "tatici", am si experienta), am si invatat cu un profesor ca m-a testat . Intelegi acum socul meu ( si al celorlalti) ? Am luat jumate de punctaj la teorie pentru ca nu am atins detaliile ( cred eu) punctate in barem la fel ca si aspectele esentiale. Un simplu exemplu, te rog sa iei in considerare: la cererea reconventionala daca stii ca e vorba de art 119, dai "definitia" cererii, dai exemplu acela cu partea de creanta care depaseste compensarea legala si pentru care trebuie ca paratul sa faca reconventionala, spui ce trebuie sa cuprinda, spui unde se judeca, spui in ce termen se depune in principal ( odata cu intampinarea...), spui ce sanctiune intrevine daca nu o depui la termen, deci daca spui aceste lucruri ( dupa parerea mea suficiente pentru a demonstra cunoasterea subiectului) obtii numai jumatate din punctaj sau putin peste. Nici macar nu am consultat baremul dupa examen fiind convinsa ca nu voi avea probleme. sunt convinsa ca orice profesor ar considera cunoastrea subiectului daca atingi aspectele de mai sus.
Daca citesti ce am mai scris in trecut vei vedea ca sunt de acord cu tine. au intrat prea multi nepregatiti in barou. dar de aici pana la caricatura asta de examen... La contestatie au intrat unii care aveau 5 si ceva, iar unii care avea cu cateva zecimi sub 7 au ramas " respinsi" e posibil sa se greseasac in asemenea masura? Indiferent cad prima sau a doua oara...

scuze Mr. "numantere". "Domnului" urâtonul" am vrut sa-i raspund
eu am lista comparata. Parerea mea este ca, la asemenea nivel, si mai putin de 2 puncte diferenta intre cele doua corecturi ridica un semn de intrebare! repet, nu cu privire la nu stiu ce sfori , etc ci cu privire la modul de corectare ( sau cum sa-i zic? )
recorectarea s-a facut dupa barem "cuvant cu cuvant"? Este subiectivism...
Ma bucur ca-mi dai dreptate!!!! mai grav e ca nu-ti dai seama!
Deci esti de acord ca s-a gresit foarte mult la corectare. in plus ma si complimentezi "esti asa desteapta". In plus, tu stii despre mine ca am fost SUPRAEVALUATA la prima corectare si din acest motiv nu am mai primit nimic la recorectare. tu te auzi ce spui? crezi ca este normal sa se greseasca atata de mult la corectarea unui examen atat de serios? indiferent ca s-a gresit la prima sau la a doua corectare.
Daca nu ai urmarit ce am spus nu-ti permit sa "ma comentezi" in necunostinta de cauza. Nu sunt eu cea care a zis ca s-au dat note cu dedicatie sau in urma unor interventii! dimpotriva! am spus ca NU cred aceste lucruri ( vezi mesaje anterioare). si nu cred ca s-a copiat! cred doar ca e mult subiectivism si hazard la corectarea lucrarilor. si faptul ca am fost SUPRAEVALUATA la corectarea initiala este gresit! de ce sa fie asa? nu trebuie sa fie corectitudine? nu trebuie sa avem garantia ca am intrat/am picat in urma unei corectari corecte?