cred ca am gasit raspunsul: incompetenta legiuitorului. au facut modificari si nu au pus de acord ce au modificat cu ansamblul reglementarii.
In forma iniţială a NCPC, anterior modificărilor aduse prin Legea nr. 76/2012, partea introductivă a art. 158 alin. (3), actualul art. 163 alin. (3) NCPC, avea următorul conţinut: „Dacă destinatarul refuză să primească citaţia, agentul va depune în cutia poştală sau, în lipsă, va afişa pe uşa locuinţei destinatarului o înştiinţare (...)".
Prin urmare, în forma iniţială, actul de procedură care era depus în cutia poştală era înştiinţarea, iar nu citaţia. Legea nr. 76/2012 a operat modificarea acestui articol în sensul că citaţia este cea care se depune în cutia poştală, iar nu înştiinţarea, SI ASA NE-AM TREZIT CU FORMULARI CARE NU SE LEAGA.
adi_09 a scris:
aro150 a scris:
potrivit alin 9 al art.163 CPC termenul curge de la DEPUNEREA sau afisarea instiintarii.
ce anume se depune ? nu a depus citatia in cutia postala pentru ca o va depune la instanta/primarie, iar instiintarea se afiseaza nu se depune.
ajutor. sper ca nu inventez eu probleme unde nu sunt.
merci anticipat.
si la art 163 alin. 3 lit a vorbeste de \"depunerea sau dupa caz afisarea\"...probabil sunt situatii cand instiintarea se depune, nu se afiseaza.