Impreuna cu asociatul meu am hoarat sa lichidam firma (sa o inchidem definitiv), puteti sa-mi spuneti pe scurt cam ce costuri ar fi si ce ar trebui facut?
Trebuie neaparat sa-mi fac stamplia, registru unic de control, sa depun bilanturi daca e infiintata de vreo doua saptamani firma si oricum vreau sa o lichidez? multumesc!
Pai si dupa ce platesc cei 300 de lei pentru a suspenda firma cat ma costa dupa aceea taxa ca sa reiau activitatea pe firma cand voi dori sa reincep treaba?
Am auzit ca desi o sa suspend activitatea firmei tot voi plati impozite pt ea, e adevarat?
multumesc!
Salutare oameni buni,
Am o problema mai delicata asa ca o sa incep cu inceputul…
Eu impreuna cu un prieten am depus la ONRC dosarul pentru a infiinta un SRL in care eu voi fi administrator si el asociat cu procent 50% fiecare. Dupa cateva zile am sunat la ONRC si mi-au confirmat ca sunt gata actele si ca pot sa ma duc sa le ridic de la ei. Problema este ca a doua zi dupa ce am depus dosarul intervenit o problema financiara neprevazuta si nu mai putem demara afacerea momentan. Inca nu am fost la ONRC sa ridic actele.
Acum urmeaza intrebarile:
1. Ce se intampla daca nu ma mai prezint la ONRC sa ridic actele (CUI etc.) ?
2. Daca totusi ridic actele de la ONRC si nu mai fac absolut nimic cu firma (nu am nici stampila, casa de marcat, nimic) sa zicem vreo 6 luni de zile ce obligatii am fata de stat? Trebuie de depun bilanturi, contabilitate, impozite etc ?
3. Cat ar costa sa inchidem firma definitiv si cat de complicat este?
Mentionez ca sunt total incepator asa ca nu aruncati cu pietre va rog
Multumesc anticipat!