avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate matthias7

Activitate matthias7

Eu cred ca nici o banca nu declara creditul scadent la un bun platnic. Polita PAD este obligatorie pentru cei care NU AU facultativa incheiata inainte de luna a iulie. 2013.Acum cred ca este un abuz iar abuzurile se rezolva in instanta si cu prima ocazie la mediator. Sau poti sa nu te complici si sa achiti suma. Sau poti sa lupti pt fiecare banut al tau.

longhorn a scris:

matthias7 a scris:

Din pct meu de vedere daca aveti o polita facultativa, banii de la banca (imprumutul) este incasat deja(sunt in posesia dvoastra) vreau sa vad si eu cum pot sa va pot obliga sa incheiati PAD-ul. Va spun eu nu au cum.

Daca exista obligatia de a incheia asigurare, incalcarea ei poate genera inclusiv declararea creditului scadent inainte de termen. Credeti-ma, nu doriti sa vedeti cum pot bancile sa oblige clientii sa se tina de contract:)

Nimic momentan. Asta bineinteles daca nu ai nevoie de ceva de la primarie, sau poate o scutire din asta la caldura (iti cere polita obligatoriu). Asta in cel mai bun caz avand in vedere ca daca ar da amenzi toti banutii ar intra la finantele locale. Mie imi este frica sa nu se gandeasca astia si sa ceara politele retroactiv si cine nu a avut toti anii asigurare sa plateasca retroactiv. (asa a facut si la sanatate cu pfa-urile de se judeca si acum bietii oameni)
androidu a scris:

SA mor ,daca mai inteleg ceva cu smecheriile astea. LA NAIBA cu asigurarile lor cred ca la anu nu mai platesc pe nici una. NU am BANI .CE o sa mi faca ?

Stefan din pacate pct 2 nu se mai poate realiza sa alegi o facultativa direct. Sunt 2 posibilitati.
1. Inchei PAD-ul adica cutremur, inundatie, alunecari de teren pt prima de 20 euro pt 20000 euro asigurati SI ATAT.
2. Inchei Pad-ul SI o facultativa ca sa fii despagubit si pentru alte riscuri. De obicei facultativele au ca si riscuri asigurate inclusiv, cutremur, inundatii, alunecari de teren.
In acest caz, in caz de ex cutremur, primesti din 2 parti despagubirea. Daca nu mai exista casa, apartamentul din cauza unui cutremur primesti maxim 20000 euro de pe PAD si diferenta de pe facultativa. Sa presupunem ca esti asigurat la 40000 euro pt cutremur pe facultativa, primesti doar 20000 euro de pe facultativa si 20000 euro de pe PAD. Pe facultativa suntem asigurati de ex pt incediu. Daca vb de ex de mai sus despagubirea o luam direct de pe facultativa max 40000 euro. Dar si aici trebuie sa fiti atenti deoarece firmele de asigurari despagubesc la metru patrat si bunuri cu facturi.

Stefan021 a scris:

”Am luat o locuinta prin banca si am fost obligat sa fac asigurare la ia ,la o firma mare de asigurari. DE anul acesta mi au bagato si pe ce a obligatorie de stat pe aceiasi polita.EU stiam ca cei care au o polita de asigurare nu o mai poltesc si pe ce a de stat! Ma poate lamuri cineva ? MINTEA mea cred ca o ia razna cu astia!!!”

Din punctul de vedere juridic, banca a gresit.

LEGE privind asigurarea obligatorie a locuintelor

Art 3 punctul 9
Nu intră sub incidenţa prezentei legi persoanele fizice şi juridice care şi-au încheiat o asigurare facultativă a locuinţelor care să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie.

www.csa-isc.ro/files/Legea%20260_ian%202013.pdf‎

In cazul asta aveti 2 posibilitati: (liber la alegere)

1) Asigurare PAD (20 EURO) + Asigurare facultative (cu franzisa pe partea de riscuri acoperite deja prin PAD)

2) Asigurare facultative (care include toate riscurile prevazute de Legea) fara o asigurare PAD

Din pct meu de vedere daca aveti o polita facultativa, banii de la banca (imprumutul) este incasat deja(sunt in posesia dvoastra) vreau sa vad si eu cum pot sa va pot obliga sa incheiati PAD-ul. Va spun eu nu au cum.
Buna ziua
Am primit astazi o somatie de plata de la o firma de recuperari care suna cam asa:
a)''Prin intermediul prezentei somatii va informam ca banca x a vandut datoria d-voastra catre y, care la randul sau a vandut datoria catre z. Conform notificarii de cesiune transmise in 25.09.3013, va subliniez 25.09.3013 aveti obligatia de a achita datoria d-voastra catre z, aceasta din urma fiind reprezentata de sc. (o alta firma fata de x, y, z) srl."
Intrebarea mea 1. De ce banca nu m-a anuntat ca a vandut creditul sau la cesionat ca din citatul de mai sus nu inteleg. Sunt indreptatita sa le cer contractul de vanzare-cumparare pt ca eu nu stiu cine sunt oamenii astea? 2. Cesiunea a fost facuta in 3013? Sau vanzarea?
b). ''Va somam sa achitati datoria pana la termenul de plata fixat- (adica 16.10.2013 ziua in care am primit plicul)''. Cum poate cineva sa imi trimita o somatie in aceiasi zi sa o si platesc?
c)"A se consemnat ca datoria de mai sus se modifica zilnic prin aplicarea penalitatilor si dobanzilor aferente conform contractului de credit"- pai cum sa creasca conform contractului de credit? Nu inteleg cand se vinde un contract la o firma de recuperare se mai aplica dobanzile? Nu se aplica penalitati si comisionul firmei de recuperare?

Va rog frumos sa ma ajutati. Suma restanta nu este mare, dar ceva nu mi se pare in regula cu aceasta somatie.Mai ales ca ei ma ameninta cu noul cod de procedura civila, art 780 si art 758.:sorry: