Buna ziua ,
am facut facultate in romania 6 ani 2001-2007, dupa care am fost plecat din Romania pt 6 luni si m'am intors in mai 2008 pana in prezent stau ca medic rezident , deci in total am peste 11 ani petrecut in romania din care ultimele 5 1/2 ca medic rezident , ce a ce nu stiu ca ce se consider ca nu sunt nici student dar nici angajat ! statusul pt medic rezident nu e bine clarificat , ba ni se trece ca studenti , ba ni se spune ca nu suntem studenti ca muncim ca si medici rezidenti romani . Am citit un pic din requirements de care avem nevoie ca sa cerem cetatenia Romana , si datorita faptului ca nu stiu cum se consider statusul de medic rezident nu m'am putut da seama daca sunt eligibil pt a cere cetatenia , eu as m'am obisnuit in romania si mi ar place sa stau in contunuare aici , ma poate ajuta cineva pe partea legala ? ca desi am facut 11 ani de facultate in Romania nu ma pot enregistra la Colegiul medicilor daca nu am cetatenia europeana 1 deci cu diplomele mele pot sa ma enregistrez in Germania sau Franta si aici unde am studiat ...... nu !
Buna ziua ,
as dori sa devin administrator unic al unei firme de consultanta medicala existent . Asociati actuala m'au propus sa intru ca asociat prin marirea capitalului social al firmei , si sa devin administrator unic ca ulterior ei urmeaza sa mi cedez firma retragand se complet . Apelez la acest varianta pt a scurta un pic burocratia care ar dura mai mult daca deschid o noua firma , si ma grabesc fiind ca imi expir viza curand si daca sunt administrator firmei pot sa mi le prelungesc altfel va trebuie sa ies din tara si dupa care sa fac din nou alte acte pt visa mai complicate pt ca nu avem embassie Roman la noi .
Intrebarea este cu cit scurtez procedurile prin a intra intro firma deja enregistrat comparativ cu durata procedurile in a infiinta o noua firma de la 0 .
Si cam cit ar fi diferenta de costuri , asociati actuala vor sa si modific sediul actual al firmnei .