Buna seara!
Trec cam prin aceeasi situatie, defapt mama care m-a crescut. Ea fiind sotia decedatului, apare si fiul decedatului din prima casatorie sa-si ceara drepturile ce i se cuvin dupa moartea tatalui. Eu detin acte vanzare-cumparare pe 1/2 din casa si mica parte de teren, insa cealalta jumatate ramanand sa se imparta intre sotie si fiul decedatului, acum sotia este chemata la mediator, in aceste conditii ne-am decis sa angajam un avocat, care ne spune sa nu ne prezentam la mediator, fiindca tot in instanta vom ajunge, ca din 2400 mp, ei ca sotie i se cuvin 600mp, iar restul i se cuvin fiului decedatului. Ma puteti lamuri in acest aspect? De ce sotia primeste mai putin decat fiul? Eu avand act vanzare cumparare pe case si drum, adica intrarea in curte, daca lui i se cuvine cea mai mare parte din cealalta parte a terenului si nu va dori sa il vanda noua, statul ma poate obliga pe mine sa-i dau intrare la teren prin curtea mea? El o da in judecata pe mama care m-a crescut, nu pe mine, de ce m-ar obliga pe mine statul, un strain, sa-i permit sa treaca prin curte, el nemaiavand acces la alt drum? Ce parere aveti, cine ar avea castig de cauza in aceasta situatie, sotia sau fiul?
Va mutumesc!
O seara buna!