Multumesc tuturor pentru sugestii. Am convenit amiabil pentru o conventie de plata esalonata. Cat despre partea cu prinderea hotului nu stiu daca va putea fi posibil. Am incercat sa contactez sectia de politie respectiva din grecia insa fara rezultat. Am incercat in scris (pe mail) iar cand am sunat au spus ca nu stiu engleza sa le vorbesc in greaca. Exista vreo autoritate la noi in tara unde ma pot adresa, sa-i determine cumva pe greci sa-mi dea informatii despre mersul anchetei sau daca au identificat pe cineva?
Am declarant politiei orele si bancomatele unde s-au facut sau s-au incercat tranzactii, Daca si-au facut datoria cred ca exista imagini cu chipul celor care mi-au spart masina(de la camerele de supraveghere ale bancomatelor). Cand am constatat spargerea eram impreuna cu cu sotia si alt cuplu, cu care am fost in excursie, si pot declara cele spuse de mine. Din pacate, chiar nu este o disparitie cu ghilimele cum ati mentionat mai sus
Asa cum am mentionat la primirea acelui card nu am semnat absolut nimic. Nu stiam ca nu am voie sa plec cu el, mai ales ca nu credeam ca functioneaza in afara. Mai mult de atatatata vreme cat nu aveam un set de reguli pe care sa fi semnat ca am luat la cunostinta, de ce credeti ca daca lasam cardul acasa si mi se spargea apartamentul si ajungeam la acelasi rezultat nu as fi fost acuzat ca trebuia sa fie cu mine?
In aceasta poveste nu exista ghilimele, eu detin acel card de opt ani si am facut sute de deplasari intermne fara ca sa poata cineva sa-mi reproseze nimic. Dupa ce ca mi-am distrus vacanta, am autoturismul deteriorat, am ramas fara telefon acum primesc si amenintari cu dosar penal, cred ca erte prea mult.
Pot fi acuzat de neglijenta? In fisa postului nu exista atributii cu privire la gestionarea de fonduri, iar pentru cardul respectiv nu am semnat nimic afara de actele ce se fac la banca cand ridici un card.
Vreau sa va supun atentiei urmatoarea speta: In timpul concediului de odihna, in grecia mi-a fost spart autoturismul si furat din portbagajul acestuia un card bancar care apartinea companiei unde lucrez si pe care-l foloseam in deplasari interne. Pe langa cardul bancar mi-a fost furat telefonul mobil si 100euro. Pinul cardului se afla in telefon asa ca au reteas suma de 1300Euro de pe acel card.
Am declarant furtul la politie in Grecia si am declarant si orele si bancomatele de unde au fost extrase sumele (informatii ce le-am obtinut de la banca dupa ce am blocat cardul respectiv). Am un process verbal de constatare a furtului scris in greaca.
Acum dupa doua luni de la incident am gasit un job mai bun si am depus demisie. Cum este normal imi este solicitata suma. Momentan nu dispun de aceasta suma.
Mentionez ca in fisa postului am doar atributii tehnice, nimic legat de gestiunea banilor companiei. Cand am primit cardul respectiv nu am semnat cu compania nici un process verbal si nici nu am primit vreun set de reguli pentru utilizare (limite de sume, asigurare, drepturi si obligatii pentru utilizare si detinere)
Avand in vedere ca in fisa postului sunt prevazute doar deplasari interne nu inteleg de ce acel card a functionat in Grecia.
In procedura de "deplasari in interes de serviciu" nu este reglementat modul de utilizare al cardului respectiv.
Acum ma ameninta cu "neglijenta in serviciu si dosar penal" pentru ca am luat cu mine acel card in concediu.
Va rog sa ma ajutati cu o opinie, daca pot fi acuzar de neglijenta in serviciu si ce mi se poate intampla deca nu restitui suma.