" 6. De la fiecare angajator la care ati lucrat in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) si de la Agentia de Somaj veti lua cate o adeverinta tip (Anexa 2) cu veniturile nete obtinute in lunile respective. "
Eu voi naste luna viitoare, asadar pt noiembrie cine ma plateste? Somajul ? Chiar daca contractul expira luna aceasta? Sa inteleg ca trebuie sa fie o continuitate de 12 luni pt acordarea somajului indemnizat? Practic...va fi o luna in care nu voi fi angajata...din oct 25 pana in nov la sf, cand voi naste,
Buna ziua. Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest subiect, am gasit intr-adevar aici multe raspunsuri utile, dar acum as avea nevoie de unul putin "personalizat" si bineinteles, de la cineva specializat. Tocmai am sunat la Somaj pt aceste informatii si surprinzator sau nu, cand au auzit intrebarea, mi s-a zis "haideti aici!" si au inchis. Situatia mea este urmatoarea: sunt insarcinata in 8 luni, si am intrat de la inceputul lunii in concediul prenatal, fiind angajata la o societate, pe perioda determinata , pana la date de 25 oct, adica pana peste 4 zile. Din cate am inteles de la colege (lucrez intr-o farmacie), conducerea nu are interes sa-mi prelungeasca contractul, asadar as dori sa stiu ce trebuie sa fac ziua urmatoare, pe 26 oct.
1. ce acte trebuie depuse la somaj?
2. voi naste la sf lui noiembrie, asta inseamna ca la inc lunii nov, va trebui sa iau de la medicul de fam concediul prenatal si sa-l prezint la somaj? si la fel cu cel postnatal, 42 de zile?
3. actele pt CCC le depun dupa data nasterii, sau dupa data ultimei zile de concediu postnatal?
4. si mentionez ca am 12 luni lucrate, acumulate chiar luna trecuta, in sept. Ce trebuie sa cer de la cealalta filiala unde am lucrat anterior (am schimbat
domiciuliul)?
5. o ultima intrebare, vechimea merge in somaj? e mai avantajos ca dupa terminarea contractului sa intru in somaj sau sa ma angajez la firma sotului meu, pe 4 ore?
Va multumesc frumos pt rabdare, si sper sa ajutati si sa ma lamuriti, deoarece dupa cum v-am spus, nimeni nu imi da un raspuns concludent.