as dori sa explic din nou problema mea asa cum e
deci.....tatal sotului meu cere dupa 35 de ani testul de paternitate,doreste in urma testului sa ne schimbam numele si renuntarea la orice avere a sotului meu.dansul nu a fost casatorit cu soacra mea decat 3 ani,a trimis copii dupa statul de plata cu oprirea pensiilor alimentare pe care i le`a trimis sotului meu,a declarat dansul ca sotul meu a fost inscris la primarie de soacra nu de dansul(socrii fiind casatoriti in acea perioada).la intrebarea daca sotul meu este sau nu copilul acelui barbat socra nu a raspuns,tace si atat,ceea ce pe noi ne face sa`i dam dreptate acelui om,dansul a vb cu sotul meu la tel si i`a sp[ cine ii este adevaratul tata.dl acesta ne spune ca nu dansul este tatal sotului de aceea a avut curaj sa ceara testul dupa atatia ani.ceea ce doresc eu sa stiu:
-daca ma poate obliga vreo instanta sa fac testul ADN
-daca in urma testului sunt obligata sa imi schimb numele
-cat costa un test adn si cine suporta cheltuiala acestuia-cat ar dura un asemenea proces,cat m`ar costa si daca dansul ar castiga in urma testului as fi nevoita sa`i platesc si daune?
avem 3 copii minori si ne este foarte greu sa incepem un proces cu dansul si sa pierdem din start.deci ce ne puteti sfatui si indruma.intr`un cuvant sotul meu nu este copilul acestui domn,acest fapt este asul din maneca al dansului.va multumesc mult!
multumesc pentru raspuns,dar asa zisul tata al meu doreste sa schimb absolut orice act care ii poarta numele:permis,buletin,acte masina,casa si al copiilor mei....se poate?de fapt sotul meu trece prin aceasta situatie si dupa el implicit si noi: cei 2 copii ai nostri si eu... daca in urma testului reiese ca sotul meu nu este fiul dumnealui suntem obligati prin lege sa schimbam absolut toate actele ce poarta numele dansului?
eu am 3 copii minori si as dori daca se poate sa`mi ramana actualul nume,nu ma intereseaza daca sunt sau nu fiica lui,nu ma intereseaza avearea lui,iar mama nu a spus nimic cand am intrebat`o daca sunt sau nu a lui.dar din auzite nu sunt fiica dansului si faptul ca dansul a adus dovezi solide ca nu sunt fiica lui ma face si pe mine sa cred acelasi lucru.la primarie cand mi s`a eliberat certificatul a fost doar mama fara tata,iar dansul acum imi spune ca de fapt mama a recunoscut in fata dansului cand era insarcinata cu mine ca nu as fi copilul lui eu nu doresc decat pastrarea numelui.
[ va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, multumesc]
Mama,mi`a dat de inteles ca nu as fi fiica lui,in consecinta mai continui cu procesul sau fac testul adn si renunt la nume(asa mi`a propus dansul:sa fac testul
(mi`l plateste dumnealui) si cu rezultatul testului sa renunt la nume).Daca continui cu procesul,ma poate obliga instanta sa fac testul?
In primul rand,va multumesc mult pentru raspuns,este cel mai concret .Tatal meu imi cere testul pentru a renunta la numele actual,el avand alti copii si ii este teama ca merg la mostenire.Specific ca am fost recunoscut de dansul in certificatul de nastere,luat pe numele dansului,mi s`a platit pensie alimentare,intr`un cuvant am fost recunoscut legal.Acum dupa 31 de ani se trezeste ca isi vrea numele inapoi.Cu respect va multumesc!
am 35 de ani,pot fi obligata de tatal meu sa fac testul adn?
parintii sunt divortati de 30 de ani si acum tatal meu m`a chemat in instanta
pentru efectuarea testului adn.....