am 35 de ani,pot fi obligata de tatal meu sa fac testul adn?
parintii sunt divortati de 30 de ani si acum tatal meu m`a chemat in instanta
pentru efectuarea testului adn.....
Buna ziua,
Teoretic nu dar e mai bine sa-l faceti, dupa ce discutati cu mama dumneavoastra, pentru ca tatal dumneavoastra sa se linisteasca.
Gabriel Klein Kiritescu
Ce va costa? Il faceti pe banii lui?
Daca instanta dispune si dv. nu va supuneti, puteti fi amendata.
Cat despre termene, ma cam tem ca e tarziu ce-a cerut tatal, insa... nu stiu foarte multe.
Daca e sa va oblige cineva, doar tribunalul va poate obliga la acest test si cereti sa fie platit de tatal dvs. Sigur, asta ar fi o posibilitate iar judecatorul decide daca e cazul sa va oblige la asta.
polloctav
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dar in ce context va oblige el? Nu ati mentionat ce anume doreste tatal sa demonstreze si sa probeze, iar unii s-au si repezit sa va sfatuiasca sa faceti testul....Tagada paternitatii se face doar intr-un anumit termen care curge de la date diferite....Deci trebuiesc indeplinite anumite conditii pentru initierea acestei actiuni. (Vedeti si art.430 din NCC.). Probabil ca doreste sa va inlature de la mostenirea sa, in mod hain si imoral in opinia mea, pentru a lasa mostenirea doar copiilor din actuala casatorie....Altfel spus, daca instanta dispune sa faceti acest test ADN, abia atunci il veti face, pe cheltuiala "tatalui", evident. Puteti invoca exceptia prescriptiei dr la actiunea in tagada paternitatii, atata timp cat acesta nu arata cine ar fi tatal adevarat si cand a aflat despre acesta, in ce imprejurari, etc, dar si ca v-a platit pensie de intretinere si v-a declarant ca fiind copilul sau din casatorie iar in baza acestei declaratii v-a fost emis un certificate de nastere legal.....
Sfat: in situatia in care efectuati testul si acesta este pozitiv, in sensul ca demonstreaza ca sunteti copilul reclamantului, atunci sa ii cereti daune morale de sa-l usture! Succes.
In primul rand,va multumesc mult pentru raspuns,este cel mai concret .Tatal meu imi cere testul pentru a renunta la numele actual,el avand alti copii si ii este teama ca merg la mostenire.Specific ca am fost recunoscut de dansul in certificatul de nastere,luat pe numele dansului,mi s`a platit pensie alimentare,intr`un cuvant am fost recunoscut legal.Acum dupa 31 de ani se trezeste ca isi vrea numele inapoi.Cu respect va multumesc!
Despre paternitate
Calin2130
Buna ziua.Speta este in felul urmator:
Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Paternitate
roxana000
Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)