Buna ziua,
Am fost client Vodafone o perioada buna de timp pana in 2012 cand nu am mai vrut sa platesc serviciile lor de proasta calitate la acea vreme. S-a strans o datorie totala (pana la stingerea contractului meu) de 1119,70 lei
In timp, Vodafone a cesionat contractul meu unei firme de recuperari creante, Mars Collection.
Am primit o somatie de plata de la firma de recuperari pentru suma de 1350 lei. Aveam vreo 3 numere de telefoane fixe de la firma respectiva dar niciunul nu era valabil, iar in acel moment am hotarat sa merg la sediu Vodafone sa imi achit datoria, printr-un angajament de plata facut anterior cu cei de la Relatii cu clientii.
Am platit in 2014 august, septembrie si octombrie sumele 400 lei, 200 lei si respectiv 200 lei, urmand ca astazi sa sting datoria mea fata de cei de la Mars Collection platind in acelasi mod prin casieriile Vodafone (care mi-au incasat banii si mi-au spus sa pastrez chitantele). Vodafone in tot acest timp a virat banii catre Mars Collection fapt confirmat si de cei de la Mars Collection.
Insa astazi, cand am sunat la Mars Collection ca sa stiu suma exacta care o am de achitat sa sting datoria mea fata de ei (nr de telefon valabil l-am primit de la sediul Vodafone) mi-au spus ca mai am de achitat, pe langa cei 800 de lei deja achitati inca 1120 lei, cu mentiunea ca aceasta suma creste mereu datorita penalitatilor care se aplica.
Astazi am refuzat sa mai achit restul de plata, deoarece mi se pare o abuziva aceasta actiune, deoarece pe somatie scrie ca am de plata 1350 lei iar la telefon imi calculeaza o suma totala de 1920 lei - 800 lei achitati = rest de plata 1120 lei.
La telefon le-am spus ca eu nu am nici un contract cu Mars Collection ca sa imi puna penalitati cum vor ei si ca nu le voi mai plati nimic de acum incolo, iar ei mi-au zis un "OK" sarcastic si au inchis telefonul.
As vrea sa fac ceva, in acest sens. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa apelez la ANPC, la o instanta judecatoreasca pentru aceste abuzuri cu penalitati...???
Din cate am observat pe internet, s-au mai castigat procese impotriva acestei firme.
Buna ziua,
Ma numesc Cristian Nicolae, am terminat Facultatea de economie a comertului, turismului si serviciilor in 2007, timp in care, pana in prezent lucrez ca director economic la un srl.
Sunt un membru relativ nou pe forum, cu toate ca il urmaresc de cativa ani si as dori sa deschid un subiect , spun eu, un pic mai delicat.
Doresc sa imi deschid o afacere in domeniul turismului, mai precis o pensiune turistica + cel putin 10 cabanute individuale, asemeni satelor de vacanta.
Pensiunea turistica va avea cel putin 3 margarete, sistemul de incalzire va fi ajutat de proiectul cu panouri fotovoltaice atat pentru pensiune cat si pentru fiecare cabanuta familiala in parte.
Mentionez ca detin terenul (aprox. 5000mp) intr-o zona in Muntii Apuseni, cu numeroase atractii turistice: cascade, lacuri, grote, Pietrele Albe, paduri linistitoare si aer curat pretutindeni.
Acum, of-ul meu cel mare e ca inca nu detin toata suma de a deschide aceasta afacere, iar pentru fondurile europene e mare bataie de cap si riscul ca proiectul sa nu iti fie aprobat (timp de un an de zile poti lucra la acte si degeaba, stiu sursa sigura un prieten cam in acelasi caz ca al meu).
Asa ca mi-a venit ideea de a strange o parte din fonduri de la terti (persoane fizice) care vor sa investeasca o suma de bani (sa spunem 100-200 de lei lunar) timp de o anumita perioada (sa zicem 1 an de zile) pana se obtine suma de care am eu nevoie pentru a implementa acest proiect.
M-am gandit, cu aceste persoane sa inchei un contract prin care sa le asigur ca timp de 10 ani, dupa implementarea proiectului, vor incasa un anumit procent din profit (sa zicem 50% la toti investitorii pe fiecare luna sau un fel de dividende anuale).
Problemele sunt urmatoarele:
- ce fel de contract sa inchei cu aceste persoane fizice, in cazul in care si eu sunt o persoana fizica;
- ce conditii sa pun in contract referitoare la remuneratia acestui serviciu de investitie, bineinteles sa faca referire la profitul pensiunii turistice, adica ce cota parte, pe ce perioada sau cum ar fi mai bine (aici stiu ca sunt mai multi factori implicati si ca e mai mult de discutat, dar va stau la dispozitie)
- pentru perioada de strangere a fondurilor va trebui sa imi infiintez un srl sau pot incheia un contract civil ca si persoana fizica si apoi sa il transfer in momentul cand dau drumul la pensiune?
Mentiuni:
- interesul meu e ca acest proiect sa aiba succes, asa ca metodele de marketing si promovare vor fi prioritare si voi cauta toate canalele de publicitate pentru dezvoltarea imaginii respectivei pensiuni.
- concurenta in zona respectiva, inca nu este atat de puternica si mai ales este aproape de zero la proiectul pe care vreau sa il implementez.
- terenul este total intravilan si se poate construi, iar constructiile unitatilor de cazare vor fi din lemn, mai putin fundatia.
- pe teren exista un parau care trece prin fata terenului, un deal impadurit pe alocuri si peisaje foarte frumoase ceea ce imi ofera un mare ATU fata de concurentii deja existenti.
- zona este declarata zona turistica si are un caracter rural turistic in plina dezvoltare;
- dupa cum am spus va fi implementat si un proiect fotovoltaic pentru incalzire din sursa solara atat pentru apa cat si pentru a mentine unitatile de cazare calde;
- caldura se va asigura prin panouri radiante cu ioni negativi, special pentru a elimina mirosurile neplacute de combustibil ars, pentru a proteja mediul, pentru a evita ocuparea spatiilor cu calorifere si respectiv centrale pe lemne sau gaz daunatoare corpului omenesc. Va fi un proiect "verde", "ecologic" ce va dori in primul rand protejarea naturii.
- asezarea va avea diverse elemente de natura rustica ca vor avea ca scop eliminarea stresului turistilor, va da un aspect linistitor de parte de agitatia marilor metropole.
Astept un raspuns juridic din punct de vedere legal pentru a porni aceasta afacere.