buna seara! sunt psiholog cu drept de libera practica si imi desfasor activitatea ca membru in cadrul comsiei de evaluare a persoanelor cu handicap. un petent nemultumit de incadrare mi-a facut in urma cu cateva luni o reclamatie la institutia care se ocupa de eliberarea dreptului de libera practica in cazul psihologilor, pe motiv ca a fost incadrat fara sa fie evaluat. mentionez ca dl a fost evaluat de serviciul de ev complexa care este format, conf. legii, din medic, psiholog, asistent social. Comisia face incadrarea pe baza actelor medicale depuse la dosar, a anchetei sociale si a propunerii serviciului de evaluare complexa. validitatea certificatului si corectitudinea incadrarii a fost confirmata si de comisia superioara noua. de asemenea, handicapul domnului este de natura autoimuna si nu psihica. comisia de disciplina care a evaluat cazul meu a dispus nesanctionarea, invocand insa legea 213/2004, art.18, alineatul b, si motivand ca nu aveam taxa platita la zi, iar avizul este nul. aici ridic 3 probleme: 1. eu ma aflam cu taxa achitata la zi, nu am fost niciodata suspendata pentru neplata si acest lucru il pot certifica cu chitantele anuale.
2. poate conferi aceasta institutie nulitate unui document pe care nu l-am emis eu, ci o alta institutie publica, conform criteriilor medico-psiho-sociale, al carui presedinte de comisie este un medic de expertiza?
3. in contestatie, sa ma refer strict la faptul ca eu sunt cu cotizatia la zi, deci nu imi pot anula documentele pe acest principiu, sau sa le explic si modul in care functioneaza comisia, conform legii si a criteriilor din monitorul oficial? Doamna jurist de acolo mi-a spus ca as putea sa nu ma supun legii, deoarece reprezint o profesie liberala, uitand insa ca sunt angajatul unei institutii publice, care lucreaza conform unor legi.
va multumesc pentru interes!
Bună ziua! Am o nelamurire...vreau să cumpăr o motocicletă şi nu aş vrea să rămân cu ea neînmatriculată deoarece cel care o vinde vrea să facem contractul de vânzare, să achit integral preţul, să iau motorul plus cartea de identitate şi certificatul ei iar în decurs de o săptămână să îmi aducă fiscalul deoarece tranzacţia se desfăşoară în Bucureşti iar motorul şi domiciliul actualului proprietar sunt pe Bacău. Este ok să procedăm aşa???
Dacă procedăm aşa, mai trecem în talon pe ultima parte că motorul a fost înstrăinat către....la data de....?
Dacă încheiem tranzacţia şi el nu îmi aduce fiscalul, cum pot să îl recuperez? Îl dau în judecată...fac plângere la poliţie?
Ce risc dacă circul cu ea şi sunt oprit în trafic?
Mulţumesc anticipat! Cu respect!