avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cumparare moto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cumparare moto

Bună ziua! Am o nelamurire...vreau să cumpăr o motocicletă şi nu aş vrea să rămân cu ea neînmatriculată deoarece cel care o vinde vrea să facem contractul de vânzare, să achit integral preţul, să iau motorul plus cartea de identitate şi certificatul ei iar în decurs de o săptămână să îmi aducă fiscalul deoarece tranzacţia se desfăşoară în Bucureşti iar motorul şi domiciliul actualului proprietar sunt pe Bacău. Este ok să procedăm aşa???
Dacă procedăm aşa, mai trecem în talon pe ultima parte că motorul a fost înstrăinat către....la data de....?
Dacă încheiem tranzacţia şi el nu îmi aduce fiscalul, cum pot să îl recuperez? Îl dau în judecată...fac plângere la poliţie?
Ce risc dacă circul cu ea şi sunt oprit în trafic?
Mulţumesc anticipat! Cu respect!
Cel mai recent răspuns: mariusmoto , utilizator 09:17, 26 Octombrie 2013
E de preferat sa vina cu toate actele si mai apoi dvs. sa incheiati ctr. de vanzare-cumparare, sa intrati in posesia bunului si sa achitati pretul convenit. Daca are datorii la fisc si nu le va achita, nu veti putea inmatricula vehiculul. Varianta deschiderii unui litigiu nu e de recomandat, veti castiga, insa va trebui sa suportati si costurile acestui litigiu ( taxe timbru, informare domiciliu vanzator, onorariu avocat, investire). Daca avem in vedere si durata acestui litigiu, care poate depasi un an, atunci e de preferat sa mai asteptati cateva saptamini acum, sa isi rezolve vanzatorul problemele si apoi sa cumparati bunul.
ok, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie auto andra68 andra68 Buna ziua, Nu stiu daca am intrat in sectiunea potrivita dar va rog sa ma sfatuti intr-o problema. Un prieten a achizitionat o masina SH si a incheiat ctr. ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare autoturism eusebiu77 eusebiu77 Am achizitionat o masina second hand pe 5 februarie 2012. Eu, sotia mea (cu domiciliul in Bacau) si cu vanzatorul (cu domiciliul in Roman jud. Neamt), am mers ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina si am fost pacalit AlexBC AlexBC Buna seara, Va rog din suflet sa ma ajutati cu aceasta problema. Sunt din Bacau si ieri am cumparat o masina din Focsani de pe un site auto. In anunt ... (vezi toată discuția)