avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate mary6

Activitate mary6

Buna ziua. Sant angajata de 18 luni la o societate pe postul de lucrator comercial ,actualmente fiind in CM cu diagnostic 14 (neoplazii) ,CM acordat pe luna Martie si prelungit si pe Aprilie fiind monitorizata oncologic dat fiind ca am suferit doua interventii chirurgicale in Decembrie 2020 si Ianuarie 2021 ,iar deunazi am fost anuntata telefonic de catre societatea angajatoare,ca zilele astea punctul de lucru la care activam va fi desfiintat prin instrainare (chirie/comodat) unei alte societati.Avand in vedere acestea,mi-au cerut sa ma prezint la sediul societatii pentru a mi se plati salariul ,si totodata spunandumi-se ca am optiunea dupa CM fie sa merg sa lucrez la fabrica/depozit al societatii care se afla in alt judet (aprox 80 km) ,stiind ca este imposibil sa ma deplasez sa lucrez tocmai acolo,fie sa-mi dau eu demisia, intrucat ei desfiinteaza acest punct de lucru unde activam desi si acesta era la o distanta de 25 km si nu-mi era decontat transportul sub nici o forma. Intrebare : 1. Imi poate desface contractul de munca pt desfiintarea postului? 2. Sant obligata sa accept postul propus de societate la aceasta distanta,acestia stiind ca imi este imposibila deplasarea la o asemenea distanta? 3. Are dreptul angajatorul ca in timpul CM sa desfiinteze postul si sa mi solicite daca vreau sa raman angajata lor sa fac naveta la acea distanta,avand in vedere starea mea de sanatate? Mai mult decat atat,societatea ofera angajatilor o masa calda pe zi in valoare de 15 lei, eu ca angajat al aceleiasi societati nu am beneficiat de aceasta si nici nu mi-a fost remunerata in vreun mod . La intrebarea mea legitima de ce nu beneficiez si eu ,mi s-a raspuns sec ca doar angajatii societatii care lucreaza la fabrica ,unde sant si depozite,silozuri,birouri,magazin desfacere,etc, beneficiaza de aceasta avand cantina acolo.De specificat ca de aceasta masa in valoare de 15lei/zi , beneficiaza toti lucratorii de acolo,morari,cei din depozit,soferii ,cei de la ambalat,toata lumea de la birouri,depozit si magazin, indiferent de posturile ocupate si salariile diferite pe care le incaseaza fiecare, ori eu fiind angajata aceleiasi societati nu mi se putea acorda si mie acest drept prin tichete de masa? Aceasta nu este o discriminare ? Dat fiind faptul ca dupa ultima interventie chirurgicala la inceputul lunii Ianuarie 2021,am stat in CM doar 7 zile,ulterior muncind in acel punct de lucru al societatii ,spatiu comercial neincalzit,suportand frigul zilnic 8 ore la 3-5 grade ,desi am solicitat nu s-au deranjat sa achizitioneze o aeroterma electrica ,starea mea de sanatate deteriorandu-se in aceste conditii,acum reprosandu-mi mie faptul ca sant bolnava si ma aflu in CM.Multumesc frumos pt eventualele raspunsuri.
In urma inventarului efectuat a rezultat un minus in gestiune in valoare de 1253,83 lei. Daca se inregistreaza in Raportul de gestiune valoare marfa gasita in magazin + minusul desi nerecuperat la acel moment,inregistrand un sold de plecare in valoare totala de ex. 30000,00 lei, iar ulterior acest minus in valoare de 1253,83 este incasat prin BF , nu se incarca gestiunea ? Care este procedura,cum se calculeaza si respectiv inregistreaza ?( de precizat ca nu se foloseste un soft de contabilitate financiara,si pe suport de hartie raport gestiune). Multumesc frumos pt eventuale raspunsuri.
Multumesc frumos de raspuns,dar nu ma prea ajuta.Arhiva CAP ului a ars de ani de zile nu mai exista asa ceva,cum nici carnete de membrii cooperatori.Cum pot face eu dovada la Casa de pensii ca am lucrat la CAP sau ca am fost membru cooperator,ce act si de unde il iau pt a dovedi acest fapt?

Cornel Vasile a scris:

Dosarul de pensionare se depune la Casa de Pensii nu la instanta.

documentele necesare înscrierii la PENSIE PENTRU LIMITĂ DE VÂRSTĂ, după caz:
[ link extern ]

Buna dimineata.Privind pensionarea limita de varsta ,agricultor fost membru cooperator .Ce acte trebuiesc pt intocmirea dosarului de pensionare ; care este procedura privind cererea de pensionare in instanta? ; un model de cerere pensionare in fata instantei. Va multumesc.
Buna ziua. In anul 2018 a fost efectuat controlul prin teledectie unui fermier, fiindu-i astfel intarziata plata subventiei apia pana la sfarsitul primaverii. Este posibil/normal sau legal sa se repete acelasi control prin teledectie si anul in curs, practic doi ani consecutiv aceluiasi fermier, avand in vedere ca totul a iesit in regula si s-au lamurit toate in urma controlului. Mai mult decat atat, cei de la apia sustin ca fermierii pentru control sunt alesi aleatoriu de calculator, cum este posibil ca dintr-o lista formata din n.... fermieri ,calculatorul sa aleaga acelasi fermier 2 ani consecutiv pentru controlul prin teledetectie ? multumesc frumos.
Buna seara.Pentru varsta standard de pensionare, avand in vedere ca persoana a lucrat in CAP mai multi ani , care este procedura de obtinere a unui carnet de membru CAP privind perioada de timp in care acesta a lucrat in CAP? De unde se pot scoate/obtine documente in acest sens? Persoana avand si o carte de munca cu vechime de 5 ani incadrat ca sofer, se pot cumula acestea (munca in CAP si profesia de sofer cf cartii de munca)? Ce documente sunt necesare formarii si depunerii dosarului de pensionare? Multumesc frumos.
Buna ziua. 1. In cazul unei morti suspecte, fiind constituit un dosar pt cercetare in rem infractiune de omor, este obligatoriu ca politia/organul judiciar sa instiinteze familia despre acestea? Multumesc frumos.
Buna dimineata. In anul 2000 a decedat bunica mea din partea tatalui, aceasta avand 4 copii mostenitori,implicit tatal meu.In anul 2006 ulterior decesului bunicii, a fost emis un titlu de proprietate pe numele bunicii si doar unul din copii mostenitori,privind dreptul de proprietate asupra tuturor terenurilor care au apartinut defunctului tata al bunicii mele. La 10 zile dupa emiterea acestui titlu de proprietate, fost deschisa succesiunea la notar de catre doi din cei 4 mostenitori, respectiv fiica titulara din titlu care mosteneste totul ,inclusiv partea bunicii ,respectiv mama acesteia titulara asemeni a TP,iar cealalta fiica semneaza de renuntare la dreptul sau. 1. Este de neinteles, cum a fost emis acest TP dupa 6 ani de la decesul bunicii, devenind proprietara ulterior decesului si doar unul din copii , ceilalti 3 fara drept? 2, Cum a fost posibila dezbaterea succesiunii la notar, fara ca ceilalti doi mostenitori sa nu fie anuntati ,fiind exclusi total desi in viata ambii? la numai 5 zile dupa emiterea certificatului de mostenitor pe numele singurei mostenitoare, cea din TP , a fost efectuata vanzarea tuturor terenurilor de catre aceasta ,totul fara stirea celorlalti mostenitori. De specificat ca recent am descoperit aceste documente, iar nimeni din familiile celor doi copii ai bunicii nu au stiut aceste lucruri. Acum,la momentul actual, titulara TP si unica mostenitoare a terenurilor care a efectuat toate aceste operatiuni,este decedata ,fiind in viata doar cea care a renuntat la mostenire si a avut cunostinta de acest fapt. Mai mult decat atat ,unicul mostenitor al defunctei matuse,care a devenit ,,singura mostenitoare,, a bunicii la acea vreme, este nepotul acesteia care prin procura notariala a renuntat in calitate de mostenitor al bunicii sale,la toate drepturile succesorale ale acesteia. In eventualitatea unei actiuni la instanta privind anularea certificatului de mostenitor emis in 2006 doar pe numele matusii decedate, eu ca mostenitoare a tatalui meu ,fiu nedreptatit al bunicii privind aceasta mostenire, pot deschide aceasta actiune? Problema este pe cine chem la instanta, in contradictoriu cu ce parti? Multumesc frumos.
Buna dimineata. 1. Avand in vedere ca in cursul urmaririi penale in rem pt moarte suspecta,dupa efectuarea unui supliment de expertiza la raportul de expertiza medico-legala initial, a reiesit faptul ca persoana era decedata de aprox. 2 ore inainte de a fi solicitat ajutor prin apelul la 112, care ulterior au constatat decesul, nu se impune extinderea urmaririi penale pt fapte noi descoperite? 2. Dat fiind faptul ca cei aflati in acelasi apartament cu decedata, fiind audiati in calitate de martori in dosar, au afirmat ca mama s-a trezit din somn,a acuzat stare de rau cazand inconstienta si imediat au apelat serviciul de urgenta 112, care sosind la fata locului in 8 min, au constatat decesul, asta nu schimba datele privind desfasurarea evenimentelor din acea noapte? 3. Persoana care a sunat la 112 fiind o vecina a proprietarului unde mama a decedat, de profesie infirmiera,a afirmat in discutia cu operatorul 112 ca pacienta cazuta inconstienta in stare de rau inca respira, ori in declaratia data ca martor nu afirma acelasi lucru, avand in vedere si faptul ca in urma noii expertize a reiesit ca pacienta era deja moarta de aprox 2 ore de la ora la care a fost apelat serviciul 112, poate fi acuzata de marturie mincinoasa si lasarea fara ajutor a persoanei? In conditiile in care aceasta, de profesie infirmiera, nu a incercat sub nici o forma sa acorde un prim ajutor. 4. In calitate de parte vatamata,succesoare a decedatei, pot formula eu o cerere de extindere a urmaririi penale ,solicitand si administrarea reaudierea martorilor care sa raspunda unor intrebari privind acest rastimp de 2 ore de la deces pana la solicitarea ambulantei; de ce nu s-a incercat tentarea unei manevre de prim ajutor de catre infirmiera martora; omiterea apelarii la 112 in timp util salvarii pacientei. 5. Un alt fapt sant si criticile aduse de medicul legist in suplimentul de expertiza efectuat, criminalistilor care au efectuat cercetarea la fata locului ,cum ar fi cercetarea sumara , procesul verbal de la fata locului cu date sumare consemnate, constatarea legistului de la fata locului privind examinarea cadavrului sumara si incompleta, fara consemnari specifice, si multe alte critici cu privire la datele sumare si incomplete consemnate de echipa de la fata locului. Pot constitui acestea o neglijenta in serviciu a echipei care a efectuat cercetarea la fata locului? Multumesc frumos.
Multumesc frumos.Toata stima.