avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Activitate TomaD

Activitate TomaD

Discuție Nou rol fiscal
Buna ziua,

Pret de cativa ani, tatal meu a platit impozitul pe casa, "rolul" fiind inregistrat pe numele sau. Anul acesta, cand a fost sa ridice un certificat de atestare privind impozitele si taxele locale, apare un nou "rol" inregistrat pe numele mamei mele.

Este vorba de o noua procedura, un nou sistem prin care se trece automat "rolul" pe numele unuia dintre soti? Se poate modifica detinatorul "rolului" si daca da, care este procedura?

Multumesc.
Multumesc pentru raspuns, foarte util.
Executorul judecatoresc nu m-a chemat pentru o intalnire, discutie, ci mi-a trimis o somatie de plata a sumei datorate, in care sunt instiintat ca s-a dispus si masura infiintarii popririi.Probabil ca voi contacta eu executorul judecatoresc.
In alta ordine de idei, pensia privata obligatorie poate fi considerata titlu de valoare si poate fi executat?
Multumesc.
Buna seara,

In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale, aprox. 5000 ron. Situatia financiara a evoluat negativ si nu am mai achitat cateva rate (nu imi caut scuze :)

Dupa o vreme, creanta a fost preluata de catre o firma de recuperare - nu mai retin exact daca am fost instiintat cu privire la acesta preluare de catre firma de recuperare. Am fost instiintat in cateva randuri ca trebuie sa achit suma datorata, care pe parcurs a crescut - nu am primit niciodata o evidenta a platilor pe care le facusem catre banca.

Am facut o intelegere cu firma de recuperare de a plati esalonat suma datorata, pana cand situatia nu mi-a mai permis sa fac plati. De curand am primit o decizie judecatoreasca de executare silita pentru suma datorata, care de la 5000 lei a ajuns la 8000 lei. Aceasta fiind situatia, am cateva intrebari punctuale:

1. Daca banca ceda creanta unei companii de recuperare, prescrierea datoriei mai este valabila? Reamintesc ca am facut plati catre compania de recuperare.

2. Se poate da decizie judecatoreasca de executare silita fara sa fiu citat, instiintat de catre judecatorie? Decizia se poate lua in lipsa mea sau fara sa fiu anuntat?

3. In decizia judecatoreasca pe care am primit-o de la un executor judecatoresc nu se mentioneaza deloc platile pe care le-am facut de-a lungul timpului - cum pot afla daca s-au depus toate documentele necesare de catre firma de recuperare si daca s-a respectat procedura?

4. Decizia judecatoreasca se poate ataca, contesta in vreun fel, pana la elucidarea respectarii procedurilor? Mentionez ca in textul deciziei apare informatia ca "decizia nu poate fi atacata"

5. Momentan nu lucrez, de asemenea nu detin bunuri pe numele meu - cum se va executa procedura de executare silita? Locuiesc cu parintii - li se pot imputa lor bunuri, bani?

Multumesc pentru rabdare si apreciez raspunsul dvs.