Buna ziua,
Am semnat un antecontract pentru un apartament si dezvoltatorul nu poate obtine actele pentru el. Mi-a propus achizitia unui alt apartament in blocul alaturat, cu acelasi termen de livrare. Este legala oferta? Cum se poate incheia contractul pentru apartamentul propus, avand in vedere ca la semnarea antecontractului am achitat 2000 euro avans pentru celalalt apartament?
Va multumesc.
In asociatia noastra nu se mai doreste constituirea fondului de reparatii intrucat fondul de reparatii constituit anterior a fost cheltuit de administrator facand reparatii pentru care nu a dat socoteala nimanui (unele nu au fost reale).
In acest moment nu avem constituit decat fond de rulment din care se achita facturile si cheltuielile curente. Putem sa trecem reparatiile curente pe lista de intretinere si sa le achitam din din sumele incasate la intretinere care practic reconstituie fondul de rulment ?
Am citit pe un site cu legislatia muncii citez: ''Salariatul pensionar AB are incheiat cu societatea X un contract partial de munca de 4 ore pe zi. Societatea X va considera functia salariatului AB functie de baza, chiar daca acesta este pensionar, iar contractul sau individual de munca nu este decat de 4 ore. Societatea X va aplica metodologia prevazuta la art. 57 alin.(2) lit. a) din Codul fiscal, acordand deducerea personala''.
In baza celor exemplificate mai sus, intrucat nu este anjagata si in alta parte consider ca este functie de baza si fac deducerea. Nu stiu daca deducerea se face proportional cu timpul de lucru sau din salariul pe care il acordam scad deducerea integral. Multumesc pentru raspuns.
Multumesc, e un calcul foarte util. Dar din ce am mai citit, pentru pensionari nu mai platesc somaj. Nu imi este clar daca platesc CAS si daca din salariul de 300 lei scad deducerea pentru functia de baza 250 lei sau proportional cu timpul de lucru.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce impozit trebuie sa platim pentru femeia de serviciu la o Asociatie de proprietari. Angajarea se face cu carte de munca pentru 2 h/zi timp de 5 zile/ saptamana. Doamna a fost pensionata pe caz de boala cu drept de munca dar a ajuns la limita de varsta. Intrucat pensia de limita de varsta este mai mica decat cea de boala a ales sa ramana cu pensia de boala.
Care sunt contributiile datorate ca angajator si ca angajat deoarece noi am negociat cu dansa salariul net. Multumesc