avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract pentru un apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract pentru un apartament

Buna ziua,
Am semnat un antecontract pentru un apartament si dezvoltatorul nu poate obtine actele pentru el. Mi-a propus achizitia unui alt apartament in blocul alaturat, cu acelasi termen de livrare. Este legala oferta? Cum se poate incheia contractul pentru apartamentul propus, avand in vedere ca la semnarea antecontractului am achitat 2000 euro avans pentru celalalt apartament?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaep , utilizator 19:58, 3 Noiembrie 2021
Se poate incheia anexa la antecontract
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2021
ynocentta, utilizator
Buna ziua,

Va sugerez sa fiti asistata de un avocat, la semnarea antecontractului.

Exista posibilitatea de a intampina impedimente la perfectarea actului de vanzare-cumparare.

Verificati atent actele care stau la baza antecontractului.

Este de dorit ca imobilul sa fie aproape de finalizare, pentru a fi efectuate masuratorile cadastrale si intabularea.

Verificati atent starea imobilului.

Mare atentie, au existat persoane care au fost induse in eroare, iar avansul remis a fost pierdut.

oferta e legala. e vorba de doua contracte diferite. va intelegeti sa incetati antecontractul fara clauze de penalizare, de comun acord. antecontractul e notat in cartea funciara?
Multumesc mult tuturor! Antecontractul nu e notat in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare cumpărare imobiliare Mares121 Mares121 Vreau sa vând o casa și va rog sa mi dați sfaturi pentru a nu fi păcălit, escrocherit în fata notarul de către cumparator! (eventual notarul în ... (vezi toată discuția)
Ca sa vind apartamentul cu ajutorul agenției imobiliare la ce trebuie sa fac atenție ca să nu fiu înșelată Sofelina Sofelina Bună ziua, vreau sa vind apartamentul cu ajutorul agenției imobiliare. La ce ar trebui sa fac atenție ca să nu fiu înșelată? Ma refer chear și în ... (vezi toată discuția)
Dacă dau un avans pentru casa și fac un act de mână are valoare ... Alinarazvan Alinarazvan Dacă dau un avans pentru casa și fac un act de mână are valoare juridica? (vezi toată discuția)