avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate DBR007

Activitate DBR007

Multumesc Adrian, pentru parere si sustinere. Poate este cineva cu experienta in domeniu ce ma poate sfatuii?
Eu credeam ca in cazul in care plangerea de la politie nu se solutioneaza "angajatorul" poate merge direct in instanta.

Eu sunt dispus sa repar masina, dar singura lui solutie momentan este sa-i platesc 3500€ si nimic altceva.

Cum pot sa fiu sigur ca nu voi fi actionat in instanta?
Buna seara,

Am fost angajat timp de 3 luni de zile la o mica firma. Nu am semnat nici un contract de munca. In interes de munca primeam din cand in cand masina "sotiei" patronului pentru a ma deplasa in zona (maxim 50km) fara nici un contract de comodat sau bilet de deplasare. Am fost implicat intr-un accident din vina mea, pentru care mi s-a facut proces verbal.

Am acceptat sa-mi asum raspunderea in fata angajatorului si sa suport cheltuielile de reparatie.

Angajatorul a venit la mine si mi-a spus ca daunele (bara spate zgariata si aripa indoita) costa aprox. 3500€ la reprezentanta (Dacia Logan 2004) si ca prefera sa-mi vanda masina mie cu 3500€ si sa o repar eu. A incercat sa ma puna sa semnez la notar ca ii datorez acesti bani, dar fara sa faca acte la masina, si am refuzat. Acum (dupa o luna) a depus plangere la politie pentru ca nu am vrut sa ii repar masina in conditiile impuse de el.

Dupa 3 luni de angajare a venit cu un contract de munca in alb pe care m-a obligat sa-l semnez.

Ce as putea face in situatia asta, sa solutionez plangerea de la politie?

Va multumesc anticipat.