Am fost angajat timp de 3 luni de zile la o mica firma. Nu am semnat nici un contract de munca. In interes de munca primeam din cand in cand masina "sotiei" patronului pentru a ma deplasa in zona (maxim 50km) fara nici un contract de comodat sau bilet de deplasare. Am fost implicat intr-un accident din vina mea, pentru care mi s-a facut proces verbal.
Am acceptat sa-mi asum raspunderea in fata angajatorului si sa suport cheltuielile de reparatie.
Angajatorul a venit la mine si mi-a spus ca daunele (bara spate zgariata si aripa indoita) costa aprox. 3500€ la reprezentanta (Dacia Logan 2004) si ca prefera sa-mi vanda masina mie cu 3500€ si sa o repar eu. A incercat sa ma puna sa semnez la notar ca ii datorez acesti bani, dar fara sa faca acte la masina, si am refuzat. Acum (dupa o luna) a depus plangere la politie pentru ca nu am vrut sa ii repar masina in conditiile impuse de el.
Dupa 3 luni de angajare a venit cu un contract de munca in alb pe care m-a obligat sa-l semnez.
Ce as putea face in situatia asta, sa solutionez plangerea de la politie?
Buna seara.
Politia nu poate solutiona plangerea in cauza. Incercati sa ii propuneti sa suportati cheltuielile reparatiilor masinii fara alte pretentii din partea "angajatorului". Prin faptul ca nu s-a incheiat un contract, nu poate demonstra ca v-ati deplasat in interes de serviciu. De semnat, nu semnati nimic. Sunt doar gesturi disperate de a o scoate la liman. In judecata nu va poate da pentru ca nu are temei. Singurele solutii pentru dansul au ramas intimidarea sau acceptul de a suporta dvs cheltuielile de reparatie ale masinii. (in niciun caz 3500 euro)
Nu cred ca se va ajunge la instanta pentru ca va fi prea expus "angajatorul" pentru munca la negru si costurile estimative necesare reparatiei autoturismului reale, care nu ajung sub nicio forma la 3500 euro. Tot ce spera dansul acum e sa va plaseze autoturismul avariat contra sumei de 3500 euro, cu care poate achizitiona alt autoturism cu aceleasi caracteristici.