avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz acordare dauna societatea Uniqa(fosta Unita ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz acordare dauna societatea Uniqa(fosta Unita Viena iNSURANCE Group)!

in data de 10.5.2009 am fost implicat intr-un accident rutier pe raza comunei Blagesti judetul vaslui! Masina mea(Dacia Supernova) era parcata si a fost lovita aproape frontal de un auto Dacia Logan care dupa spusele proprietarului a vrut sa evite un caine si a pierdut controlul drumul fiind o mixtura de asfalt, pietrsi si pamant! Cum accidentul s-a petrcut destul de tarziu am plecat acasa(galati), si m-am intors a doua zi pentru a declara accidentul! La politie s-a stabilit ca, conducatorul loganului a fost vinovat, politistul a mentionat ca nu a putut sa-i stabileasca viteza neexistand urme clare de franare! Mi-a dat copie dupa asigurarea lui si pe data de 12.05 2009 m-am prezentat la societatea de sigurari pentru a depune dosarul! S-au facut poze la masina si dupa aceea agentul de la asigurari a inceput sa-mi tot pina niste intrebari ciudate, ce cautam eu acolo fiind din galati(cu toate ca blagestiul e primul sat de la iesire din galati), pe cine cunosc pe acolo, cum de celalalt implicat e tot din galati(ulterior am aflat ca avea bunici acolo), ma intrebat daca pot sa iau legatura cu el pentru a-l chema si pe el sa faca poze si dupa aceea de unde am numarul lui! Si dupa aceea a inceput distractia: a doua zi am fost la asigurari si agentu de acolo mi-a zis ca nu poate accepta dosarul deoarece nu corespunde dinamica impactului(masina mea avand urmatoarele avarii: capota usor indoita, bara fata si ambelele faruri, acestea au fost sparte de bara cand s-a indoit aceasta, cealalta masina, loganul: un far spart un far rupt si bara sifonata)! mi-a zis ca daca vreau sa continui cu dosarul e nevoit sa cheme un expert in dinamica imapctului de la bucuresti pe care il voi plati eu 800-900 ron si am fost de acord!
Ulterior in acea zi l-am sunat pe proprietarul loganului si l-am rugat sa ma lase sa ma uit la masina lui si am constatat ca cu toate ca bara lui parasoc nu s-a spart sau indoit armatura barei era puternic deformata si i-a perforat radiatarul de ac si cel de racire!
Am fost dupa aceea la agentul de la asigurari si l-am instiintal ca loganul are si alte avarii si sa completeze la dosar si i-am sugerat sa facem o reconstituire cu ambele autovehicule pentru a vedea punctele de impact si sa terminam mai repede, dansul mia comunicat ca asta o sa facem cand vine expertul de la bucuresti!
Peste aproximativ o saptamana am fost sunat de la bucuresti si intrebat daca mi-am reparat singur masina, m-a intrebat daca nu vreau sa-mi repar singur masina si sa nu ma mai complic cu ei, si duypa aceea mia servit tot faza cu dinamica impactului, mia zis cum domle ca la tine e toata fata botita si loganul are un far spart si bara zgariata! L-am intrebat daca agentul de aici de la galati i-a comunicat daunele descoperite ulterior la logan si mi-a zis ca nu! I-am zsi si dansului daca nu ar fi mai simplu sa facem o reconstiture si sa vedem ce si cum! Dansul mi-a zis k peste cateva zile va veni la galati si vom face o reconstituire! L-am anuntat pe dansul ca voi fi plecat din tara si de masina se va ocupa tatal meu, care e si proprietarul!
Acum cand m-am intors acasa am aflat ca expertul de la bucuresti era de la antifrauda si reconstituirea n-u s-a mai facut ci doar a fost in sat acolo si a vorbit cu bunicii posesorului de logan!
Intre timp tatal meu a fost asigurat de agentul de la asigurari ca dupa ce primeste un raspuns de la bucuresti vom face reconstituirea si ca i-a comunicat celui cu loganul sa nu-si repare masina pana nu se ia o hotarare!
Pe 9.06.2009 l-am sunat pe cel cu loganul si am aflat ca el sia reparat masina pe casco si ca lui nu i-a zis nimeni nimic sa nu-si faca masina(valoarea reparatiei a fost de 6500 Ron si i s-au inlocuit farurile, bara, grila, radiator ac si de racire, condensor, armarura bara si nu mai stiu ce traversa, deci avariile au fost mult mai mari decat estimarea initiala)
Am fost la asigurari, deoarece am aflat ca tatalui meu ii ziceau de vreo doua saptamani sa astepte sa vina hotararea de la bucuresti, si l-am intrebat pe agentul de asigurari de ce nu s-a facut renstituirea, de ce nu a mai venit expertul lor de la dinamica impactului, de ce nu i-a comunicat celui cu loganul sa nu-si repare masina...etc. Mia zis cu nu e nevoie pentru ca el are poze cu masinile, eu -am zis ca la loganul a fost mai avriat decat se vedea initial si ca vreau sa se ia in calcul, i-am aratat factura de la casco si mia raspuns iar ca nu il intereseaza pe el factura ca el are pozele! In timp ce ma certam cu el, discutia degenerase in cearta pentru ca m-a mintit ca facem reconstiturea, a aparur din senin un politist care nu s-a legitimat a discutat ceva cu agentul de daune si a venit la mine si mi-a zis ca accidentul asta nu era posibil! i-am zis si lui sa mearga cu mine sa facem o reconstituire da eu am vorbit eu am auzit!
Dupa aceea agentul de daune a zis ca se duce pana in birou sa sune la bucuresti, politistul s-a facut nevazut, mia zis doar ca lucreaza la tamponari dar nu s-a legitimat si nu am aflat care a fost scopul lui acolo, presupun ca la intimidare! In aproximativ 10 min a aparut agentul de daune cu o hartie prin care sun instiintat ca nu mi se acorda despagubirea in temeiul art 45 alin 3 din ordinul csa nr 20/2008.
Ce pot face eu in cazul asta?
Consider ca agentul de daune a avut rea vointa: nu a luat in considerare daunele complete la logan, efectiv m-a mintit de 2,3 ori ca o sa facem reconstituirea, l-a mintit si pe tatal meu ca l-a instiintat pe cel cu loganul sa nu-si repare masina, cand l-am intrebat ce s-a intamplat cu expertu in dinamica pe care trebuia sa-l platesc eeu nici nu s-a mai obosit sa-mi raspunda!
Efectiv si-au batut joc de mine, o luna de zile nu am auzit decat veti fi sunat de la bucuresti si se fac cercetari!
Ce cercetari numai ei stiu!
Va multumesc daca veti reusi sa citit tot ce am scris dar efectiv am ajuns la capatul rabdarii!

Cel mai recent răspuns: horace2009 , utilizator 21:00, 28 Iulie 2009
Nu cred ca va vor despagubi pe cale amiabila. Urmatorul pas, invitatia la conciliere si cererea de chemare in judecata; in baza actelor doveditoare, veti putea obtine contravaloarea reparatiilor, dobanda legala, penalizari de 0,1% intarziere si cheltuielile de judecata. Instanta competenta, cea din Vaslui.
Cu siguranta aveti sanse mari de reusita.
O reclamatie pe internet la CSA va poate ajuta.Eu am avut show-uri cu asiromul si m-au rezolvat.Dureaza cam o luna dar se merita. Nu stiu daca o sa-ti dea chiar toata suma dar ceva tot vei primi. Si ideea cu judecata e buna dar dureaza foarte mult.Succes
Dureaza dar e mai profitabila si mai sigura. CSA-ul nu poate obliga pe nimeni sa plateasca. Poate controla si eventual aplica sanct. administrative.
In cazul meu i-a obligat sa plateasca, deci...Daca initial se purtau ca niste zdrente dupa ce am primit decizia de la CSA erau ingerasi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2009
craciunescu_1981, utilizator
Din cele prezentate mi se pare ca avariile celor doua autoturisme nu sunt corespondente. Dar aceasta este doar o parere in conditiile in care nu cunosc toate datele problemei. Un expert tehnic se poate pronunta. Nu cred ca persoana care a venit de la Bucuresti este un expert tehnic intrucat si in judetul Galati exista experti tehnici auto.
Va urez numai bine.

Alte discuții în legătură

Am lovit o masina care era deja avariata, cum procedez sa nu platesc toata dauna? cristi_tnt cristi_tnt Buna ziua, Va cer sfatul in urmatorul caz,cu mentiunea ca desi vorbesc la \"persoana I\" este de fapt altcineva implicat. Intr-o dimineata iesind de la ... (vezi toată discuția)
Despagubire daune Paolo_30 Paolo_30 Intr-o ora de varf mergand in coloana am fost tamponat din spate de un atutoturism fiat stilo.Tipul a fost de acord sa-mi dea asigurarea ,am fost la ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurator astra AdrianAurelian AdrianAurelian In primul rand salutare la toata lumea.:D Problema mea este urmatoarea: pe data de 10.01.2010, am dat cu masina (Cielo) intr-un taximetrist., in Craiova(KIA ... (vezi toată discuția)