avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am lovit o masina care era deja avariata, cum procedez ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am lovit o masina care era deja avariata, cum procedez sa nu platesc toata dauna?

Buna ziua,
Va cer sfatul in urmatorul caz,cu mentiunea ca desi vorbesc la "persoana I" este de fapt altcineva implicat.
Intr-o dimineata iesind de la servici (unde am consumat 2 pahare de alcool)ma indreptam spre casa (foarte aproape,cateva sute de metrii)la volanul masinii,pe un drum fara prioritate.La prima intersectie cu un drum cu prioritate am oprit putin iesit de pe drumul fara prioritate.In acel moment un alt autoturism care venea pe drumul cu prioritate m-a acrosat (eu zic intentionat).
Am oprit,persoana cealalta a chemat politia,care m-a dus la IML pt recoltarea alcoolemie.Imediat dupa aceea,s-a dus la un agent constatator unde si-a facut constatarea daunelor.
Seara,m-am dus si eu,conducand altcineva,eu avand permisul retinut pe loc de politie.
Problema e urmatoarea:
Masina pe care am lovit-o era deja avariata din alt accident,dar tipul si-a obtinut dovada de reparatie si imediat a bagat masina in service pentru reparatii,care este si gata.
Din constatari rezulta ca la matizul meu exista o spartura in bara fata de 5cm si nimic altceva iar masina lui e lovita incepand cu bara,aripa,far,capota,roata,usa fata si alte chestii,masina fiind un logan.
Bun,eu fiind "beat" am inteles ca asigurarea mea nu este valabila si trebuie sa achit pagubele.
Cum procedez astfel incat sa nu achit intreaga suma de 6000ron pe care o pretinde tipul?
Cine sau cui sa cer sa se faca o comparatie a constatarilor sau o dinamica a ccidentului? astfel incat sa se demonstreze ca un matiz cu o gaura de 5cm in bara nu poate avaria in asa hal un logan?
Astept sfaturile D-voastra deoarece pe la politie n-am prea primit raspunsuri.
Cu toata stima!
Cel mai recent răspuns: cristi_tnt , utilizator 14:43, 17 Iunie 2011
dacă potrivit procesului verbal încheiat la fața locului de polițist dv/tră sunteți vinovat, și dacă ați consumat băuturi alcoolice cu siguranță dv/tră sunteți vinovat indiferent de dinamica accidentului, în ceea ce privește vinovăția dv/stră nu puteți face mare lucru.
cu privire la daune trebuie să dovediți că nu sunteți singurul vinovat de producerea lor, să aveți probe solide în sensul că autoturismul era deja avariat. doar așa veți putea refuza să achitați suma solicitată și să vă judecați cu el, iar în fața instanței de judecată să vă dovediți cele spuse. dar în cazul în care nu aveți dovezi și sunt simple afirmații riscați să pierdeți procesul, și să fiți obligat să plătiți dv/stră toate taxele și probabil onorariile avocaților, experților și toate chletuielile procesului
Va multumesc pentru raspunsul prompt,deci sint bun de plata cu toate ca cel nevinovat ar fi putut fi vinovat intr-un accident mai vechi (lovind din spate de exemplu) ramanand sa-si repare singur masina.In astfel de caz se poate spune lejer ca m-a lovit intentionat.
Noroc cu legile din Romania,care ii permit sa faca asta,in curand o sa ne fie frica sa mai iesim pe strada cu masina.
Cu deosebit respect.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
cristi_tnt, utilizator
Am recitit articolul din ordinul CSA nr. 5&2010 cu privire la excluderi (situatii in care nu se despagubeste) si nu am gasit vreo referire la situatia in care vinovatul de producerea accidentului se afla sub influenta bautirilor alcoolice. Avariile suferite de celalalt autoturism se se despagubesc pe asigurarea dvs. de RCA.
Cu privire la afirmatia privind existenta unor avarii dintr-un accident anterior se poate stabili pe baza avariilor celor doua autoturisme daca cele afirmate de dvs. se confirma sau nu. Inainte de a porni o actiune judecatoreasca va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui expert judiciar care sa efectueze o expertiza extrajudiciara avand drept obiectiv principal daca avariile suferite de celalalt autoturism sunt urmare a impactului dintre autoturismul dvs si al celuilalt conducator auto. Aceasta expertiza va constitui motoivarea introducerii actiunii.
Multumesc frumos,am citit si eu CSA 5/2010 si intradevar aveti mare dreptate.
Am sa merg la asigurator cu mai mult tupeu,sa vad cum stau lucrurile.
Cu respect pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acordare dauna societatea uniqa(fosta unita viena insurance group)! maruselu20 maruselu20 in data de 10.5.2009 am fost implicat intr-un accident rutier pe raza comunei Blagesti judetul vaslui! Masina mea(Dacia Supernova) era parcata si a fost ... (vezi toată discuția)
Reparaþie maºinã dupã accident. Vlad112 Vlad112 Bună ziua, Dati-mi voie sa incep cu inceputul. Intr o sambata seara am iesit cu prietenii in club unde am consumat bauturi alcoolice (inclusiv soferul). In ... (vezi toată discuția)
Instiintare ca se fac investigatii la accident marius____ marius____ stie cineva ce trebuie sa faci cand iti vine o instiintare de la compania de asigurari a celui care te-a lovit, cu privire la producerea accidentului? (vezi toată discuția)