avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... instiintare ca se fac investigatii la accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

instiintare ca se fac investigatii la accident

stie cineva ce trebuie sa faci cand iti vine o instiintare de la compania de asigurari a celui care te-a lovit, cu privire la producerea accidentului?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 10:38, 21 Februarie 2011
Nu spuneti ce fel de instiintare este?
Trebuie sa mergeti cu autoturismul avariat la constatari si poze.
Oricum, daca veti merge acolo, veti afla si de ce va cheama.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
constatarile s-au facut, masina mi-am luato din service, au trecut 29 de zile de la accident, in instiintare nu zice nimic decat ca se fac investigatii cu privire la ccident si atat.nu zice sa ma prezint nicaieri, nu zice sa fac nimic, decat ca se fac investigatii si este semnata de inspectorul care a facut constatarea
Conform ordinului 5 al CSA, asiguratorul trebuie sa va instiinteze in 10 zile ca se vor desfasura activitati de investigare a accidentului, investigare care nu poate dura mai mult de 90 zile. Daca ati luat masina din service e OK, adica e posibil ca asiguratorul sa fi dat deja un accept de plata la service. Este posibil sa mai fiti chemat pt. declaratii suplimentare. Daca "investigarea" accidentului va duce la concluzia ca accidentul este real conform cu dinamica declarata a celor doi cond. auto se va plati factura. Daca se ajunge la alta concluzie, nu se va plati factura si ar trebui sa primi o adresa in acest sens, reparatia masinii raminind in sarcina dv.
Daca se ajunge aici nu va ramine decit calea instantei.
Luati legatura cu asiguatorul si cu siguranta veti afla de ce va solicita.
marius____ a scris:

stie cineva ce trebuie sa faci cand iti vine o instiintare de la compania de asigurari a celui care te-a lovit, cu privire la producerea accidentului?

Exact ce spune invitatia/instiintarea, privind data si locul stabilit, impreuna cu ce s-a specificat sa va prezentati(acte, bunuri, martori, etc.)

Alte discuții în legătură

Dauna auto marius____ marius____ In data de 10 ian 2011 s-a produs accidental, in data de 11 ian 2011 s-a avizat, in data de 14 ian am dus masina la service, pe 20 ian iau masina din sercice, ... (vezi toată discuția)
Legea rca nedrepta seugen67 seugen67 Masina mea a fost lovita la o trecere de pietoni de de o alta masina si impinsa in masina din fata pe 30.06.2011.Am luat asigurarea vinovatului si am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un asigurator Cheater23 Cheater23 Salut! am avut un accident acum vreo 3 saptamani, in urma caruia eu am avut daune la masina de 10000 Euro iar cea care m-a lovit(vinovatul) doar 1000Euro.Am ... (vezi toată discuția)