avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna auto

In data de 10 ian 2011 s-a produs accidental, in data de 11 ian 2011 s-a avizat, in data de 14 ian am dus masina la service, pe 20 ian iau masina din sercice, iar pe 09 febroarie imi vine instiintare de la compania de asigurare a celui care m-a lovit ca vor sa faca investigatii cu privire la accident, mentionez ca instiintarea are data de 14 ian si eu am primito pe 09 febroarie, prin curier rapid, la 26 de zile. In ordinal CSA zice ca au voie in termen de 3 luni sa faca investigatii, iar eu trebuie sa fiu anuntat cu 10 zile de la data avizarii daunei. (nu stiu cand s-a avizat dauna , dar cred ca pe 14 can este pe instiintare sic and s-au apucat de masina cei de la service)Odata ce pe instiintare are trecuta data de 14 ian inseamna ca atunci a fost avizata dauna(in acea data am dus si masina la service ,14 ian) de ce nu m-au anuntat in maxim 10 zile de la data care este pe instiintare si m-au anuntat la 26 de zile de la data de pa instiintare. Credeti ca e ceva ineregula? ca mie asa mi se pare.

Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 21:02, 17 Februarie 2011
Soc. de asig. are obligatia a va instiinta in maxim 10 zile de la data avizarii daunei, astfel se ia in considerare 14 ian+10 zile 24 ian. Adica 24 ian sa fie data la care ei au expediat plicul, data postei.
Normele nu amintesc nimic de decaderea din dreptul de a face investigatii timp de 90 zile in cazul in care nu va notifica in primele 10 zile, din pacate. In locul dvs. nu acceptam plicul astfel se schimba situatia.
Sa nu va ganditi ca sesizand CSA se va intampla ceva, nu, CSA este prietenul cel mai bun al asiguratorului !!!!! In 99% din dosarele de dauna ''se fac investigatii'' si SIMULARI de expertize. O mare iluzie cu care asiguratorul prosteste cetateanul pagubit.
Orice comunicare intre dvs. si asigurator a se face DOAR in scris!!!
Reventi cu detalii, va mai dam cate un sfat util.
Dupa cum consemnati dv inseamna ca asiguratorul a facut niste greseli in cascada . Nu v-au avertizat in termenul legal de cercetarile pe care vor sa le faca si intre timp dv ati ridicat masina din reparatie. Cum si pe ce baza? Daca ma lamuriti va pot da un raspuns mai bun. Asa cum se prezinta acum lucrurile este vorba de tergiversare tipica asiguratorilor pt a va face sa renuntati la despagubire. Astept lamuriri.
am dus masina la service cu nota de constatare si autorizatia de introd. in serv. eliberate de inspectorul de daune si cand s-a reparat maina (4 zile) m-au sunat cei de la service sa vin sa iau masina,am semnat facturile de reparatie, mi-au dat talonul si cheia si am plecat.am dus masina pe 14 ian si dupa 4 zile am luato, iar la 26 de zile(09 feb 2011) am primit instiintarea ca se fac investigatii cu privire la accidentul avizat in data de 11.ian 2011, iar instiintarea are data de 14 ian si primita pe 9 feb
Ar fi interesant de stiut punctul de vedere al leguitorului: decade societatea din dreptul de a face investigatii 90 zile in cazul de fata...???? Pe cale de consecinta logica DA insa dupa cate stim totul e relativ. Astept parerile specialistilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul in care pot contesta o notificare de la firma de asigurari marina06 marina06 In urma unui accident auto in care nu au fost dubii asupra vinovatului pentru ca legea a pus la dispozitia \\"amiabila\\" si pentru a simplica totul (precizez ... (vezi toată discuția)
Cum obtin penalizarea de intarziere de la rca? dorin85 dorin85 am sa explic cronologic sirul evenimentelor: -28-08-2011 data accidentului, eu nevinovat; -02-09-2011 instiintarea mea , precum ca dosarul este oprit pt ... (vezi toată discuția)
Compania de asigurari nu plateste daunele alinapopa2009 alinapopa2009 buna ziua am si eu o problema iesita din comun dupa parerea mea, in luna dec am avut un accident auto circuland pe un drum cu prioritate un destept din sens ... (vezi toată discuția)