In urma unui accident auto in care nu au fost dubii asupra vinovatului pentru ca legea a pus la dispozitia "amiabila" si pentru a simplica totul (precizez ca cel vinovat are peste 60 de ani ) am mers la firma de asigurari sa facem constatarea amiabila. Inspectorul de daune a facut constatarea( poze masuratori) am completat amiabila, mi-a dat procesul verbal de constatare a daune si am dus masina la un service recomandat de ei. Procesul verbal mi-a fost dat in data de 14.Toate bune pana pe data de 22 cand primesc acasa o notificare prin care sunt anuntat de firma de asigurari ca isi rezerva dreptul legal de 3 luni sa faca investigatii potrivit art 36 alin 3 din Ordinul 14/2011.Acum intrebarea mea este ei mai sunt in termen sa imi faca aceasta notificare avand in vedere ca aceleasi art la alin 4 zice urmatoarele ''Asiguratorul RCA are obligatia sa comunice in scris asiguratului si pagubitului intentia de a desfasura investigatii privind producerea accidentului, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data avizarii daunei.''(avizarea daunei a fost in data de 14.11 si notificarea mi-a fost comunicata pe 22.11)
Va multumesc anticipat petru raspunsuri
In mod evident asiguratorul RCA a incalcat prevederile art. 36 alin. 4, din Ordinul CSA nr. 14/2011. Este foarte posibil ca aceste investigatii sa fie demarate doar pentru a tergiversa plata despagubirii si nu pentru ca ar exista vreo suspiciune de frauda.
Va sfatuiesc sa apelati la un avocat sau sa formulati personal o adresa catre asigurator si o sesizare catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor
Accident rutier
laurentiu123
Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)