avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... legea rca nedrepta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

legea rca nedrepta

Masina mea a fost lovita la o trecere de pietoni de de o alta masina si impinsa in masina din fata pe 30.06.2011.Am luat asigurarea vinovatului si am intocmit dosarul de daune in asteptarea reparatiei masinii , dar surpriza -firma de asigurari ma anunta ca dosarul e in curs de cercetari timp de 90 de zile. Dau telefoane si cer lamuriri dar nu rezolv nimic -mi se spune ca asa-i legea si ca trebuie sa astept.
Nu inteleg cum legea permite unui asigurator sa-mi ia dreptul de folosinta a unui bun privat .Sa-mi repare masina si sa faca popriile cercetari si 3 ani-nu e problema mea ca ala n-a gasit pedala de frana. In plus eu platesc asigurare , impozit si rate la banca la un bun pe care nu pot sa-l folosesc.
A doua problema e ca de la service au facut un deviz estimativ (la care mai pot fi adugate si alte valori) care depaseste suma acceptata de asigurator
Cel vinovat sa plateasca - de ce sa platesc eu ?,care e vina mea ?
Care ar fi solutia?
Cel mai recent răspuns: seugen67 , utilizator 20:00, 16 August 2011
Dreapta sau nu, pana la modificare, asta se aplica!!
Aveti masina luata pe credit, aveti asigurare CASCO, folositi-o si lasati asiguratorii sa regleze deconturile intre ei=D>
. Succes!!
Aveti perfecta dreptate. Dar nu avem alta lege pe care sa ne bazam. Daca aveti CASCO atunci folositi-l si nu va mai bateti capul ca oricum nu se poate schimba nimic nu numai in domeniul asigurarilor.
NU AM CASCO . DAR CU CE DREPT MI SE RESTRICTIONEAZA DREPTUL LA PROPRIETATE DE FIRMA ASIGURATOARE ?- SA-MI REPARE MASINA SI SA FACA PROPRIILE CERCETARI CAT VOR
SI NU INTELEG TREBA CU " AI DREPTATE DAR N-AI CE FACE" ---E RIDICOL
SA-NTELEG CA ASTA E SINGURA SOLUTIE ?

ATUNCI MULTUMESC PENTRU AJUTOR
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
seugen67, utilizator
seugen67 a scris:

NU AM CASCO .atunci ce logica are:" In plus eu platesc asigurare "?
DAR CU CE DREPT MI SE RESTRICTIONEAZA DREPTUL LA PROPRIETATE DE FIRMA ASIGURATOARE ? cu dreptul conferit de lege-
SA-MI REPARE MASINA SI SA FACA PROPRIILE CERCETARI CAT VOR
ordinea este stabilita invers: intai cercetari privind veridicitatea si culpabilitatea rezultate din accident si abia apoi plata daunei(integrala,fractionata sau deloc)
SI NU INTELEG TREBA CU " AI DREPTATE DAR N-AI CE FACE" ---E RIDICOL dreptatea se constata in cele 90 zile maxim
SA-NTELEG CA ASTA E SINGURA SOLUTIE ?
ATUNCI MULTUMESC PENTRU AJUTOR
:offtopic: Se pare ca nu ati inteles nici faptul ca aici folosim majusculele numai la inceput de propozitie si nume proprii.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
nucu$, utilizator
De ce 90 de zile , eu , nevinovat ,sunt fortat sa stau fara masina??
- Dupa 90 de zile imi vor spune: OK,e totul in regula, credem ca ajung banii astia . --E ca si cum cineva ar sta la inchisoare 3 ani si apoi i s-ar da drumul spunandu-ise ca e nevinovat.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
seugen67, utilizator

Alte discuții în legătură

Somatie de plata service auto lucian2011 lucian2011 Buna ziua,in data de 28.06.2011 unul din autovehiculele societatii a fost implicat intr-un accident auto.Am mers la firma de asigurari,am deschis dosarul de ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca nutzzu nutzzu Buna ziua.Detin un ford escort din 1998,recent am fost implicat intr-un accident(nu eu am fost eu vinovat),iar devizul reparatiei pt masina mea este de 6.800 ... (vezi toată discuția)
Dosar de daune inchis pt frauda ana16 ana16 Buna seara! In data de 5 septembrie am avut un accident auto in Bucuresti eu fiind partea vinovata pentru neacordare de prioritate.Am sunat in acel moment la ... (vezi toată discuția)