avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... legea rca nedrepta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

legea rca nedrepta

Masina mea a fost lovita la o trecere de pietoni de de o alta masina si impinsa in masina din fata pe 30.06.2011.Am luat asigurarea vinovatului si am intocmit dosarul de daune in asteptarea reparatiei masinii , dar surpriza -firma de asigurari ma anunta ca dosarul e in curs de cercetari timp de 90 de zile. Dau telefoane si cer lamuriri dar nu rezolv nimic -mi se spune ca asa-i legea si ca trebuie sa astept.
Nu inteleg cum legea permite unui asigurator sa-mi ia dreptul de folosinta a unui bun privat .Sa-mi repare masina si sa faca popriile cercetari si 3 ani-nu e problema mea ca ala n-a gasit pedala de frana. In plus eu platesc asigurare , impozit si rate la banca la un bun pe care nu pot sa-l folosesc.
A doua problema e ca de la service au facut un deviz estimativ (la care mai pot fi adugate si alte valori) care depaseste suma acceptata de asigurator
Cel vinovat sa plateasca - de ce sa platesc eu ?,care e vina mea ?
Care ar fi solutia?
Cel mai recent răspuns: seugen67 , utilizator 20:00, 16 August 2011
In intervalul de 90 de zile soc. de asigurari trebuie sa va dea un raspuns scris.
In acest interval dv. va puteti repara masina, achita reparatia si o puteti folosi. Dupa achitarea catre service a reparatiei, cu factura, chitanta si devizul de reparatie insotite de cererea de despagubire va duceti si le depuneti la soc. de asigurari ( tot in acest interval de 90 de zile) dupa care nu va ramine decit sa asteptati rasunsul lor.
Daca raspunsul este pozitiv ( in sensul ca vi se acorda despagubirea) atuni veti primi banii in contul indicat de dv.
Daca raspunsul este negativ ( in sensul ca NU vi se acorda despagubirea - exista si aceasta posibilitate - nu poti sti ce gindesc cei de soc. de asigurari) nu va ramine decit sa ii actionati in instanta si sa le cereti despagubiri si pt. intirzieri la plata, pt. lipsa de folosinta si cheltuielile judecatoresti.
Daca nu vi se acorda despagubirea, ce faceti? Stati 2-3 ani pina se termina procesul cu masina nereparata?
Puteti face reclamatie la CSA dar raspunsul pe care il veti primi va fi ca in conformitate cu Ord. 5 al. CSA, soc. de asigurari are dreptul sa faca propriile investigatii. Dar nimic nu va impiedica (eventual lipsa banilor) sa va reparati masina si sa achitati reparatia si sa va recuperati banii de la soc de asigurari.
Cit priveste faptul ca reparatia masinii depaseste valoarea acordata de asigurator inseamna ca masina a intrat in dauna totala si diferenta in mod sigur o suportati dv. urmind sa il actionati in instanta pe cel vinovat de producerea accidentului. Cel vinovat va chema in garantie pe asigurator. Sint slabe sansele sa recuperati aceasta diferenta.
Da, cam asa este: ai dreptate dar n-ai cei face.
Da, cam asa este: cineva sta 3 luni inchis si dupa aia i se spuna ca este nevinovat si daca primeste scuze se poate considera un norocos.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Dorin Baleanu, Mediator
Daca vand masina asa avariata, dupa 90 de zile pot avea surprize (in sensul ca societatea de asigurari sa nu achite suma care era necesara reparatiei) ?-nu am bani sa-mi repar singur masina si ma gandesc sa-mi iau una mai ieftina
~ Conținut șters la cerere ~
toata stima d-lui arturvutcovici pentru raspuns
am observat ca pe forum sunt unii care ca au intentia clara sa te descurajeze nu sa te indrume
o zi buna tuturor
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
seugen67, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata service auto lucian2011 lucian2011 Buna ziua,in data de 28.06.2011 unul din autovehiculele societatii a fost implicat intr-un accident auto.Am mers la firma de asigurari,am deschis dosarul de ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca nutzzu nutzzu Buna ziua.Detin un ford escort din 1998,recent am fost implicat intr-un accident(nu eu am fost eu vinovat),iar devizul reparatiei pt masina mea este de 6.800 ... (vezi toată discuția)
Dosar de daune inchis pt frauda ana16 ana16 Buna seara! In data de 5 septembrie am avut un accident auto in Bucuresti eu fiind partea vinovata pentru neacordare de prioritate.Am sunat in acel moment la ... (vezi toată discuția)