avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reparaþie maºinã dupã accident.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reparaþie maºinã dupã accident.

Bună ziua,

Dati-mi voie sa incep cu inceputul. Intr o sambata seara am iesit cu prietenii in club unde am consumat bauturi alcoolice (inclusiv soferul). In drum spre casa ne am oprit la o benzinarie ca sa mancam ceva. Unul dintre prietenii mei a dorit sa mearga acasa, iar eu m am oferit ( sub influenta bauturilor fiind) sa il duc, cerandu i soferului cheile de la masina. In drumul nostru am derapat de pe drum si am lovit un stalp de pe marginea drumului. Am plecat de la locul accidentului cu tot cu masina urmand ca a doua zi dimineata sa imi bata politia la usa. Mi a fost suspendat permisul timp de 3 luni. Cea mai mare problema e ca nu ma pot intelege acum cu asa zisul "prieten" care are pretentia sa ii repar masina astfel incat sa fie si mai noua decat inainte de accident. Eu sunt obligat sa repar doar ce a constatat politistul si a scris pe dovada la AVARII?
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
Vlad112, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:52, 8 Mai 2013
Trebuie sa ii reparati masina ca inainte.
Nu sa ii faceti masina noua.
In principal da.Doar ca mai sunt si avariile ascunse, abia dupa ce ajungeti cu masina intr-un service si dupa ce i se face o constatare s-ar putea sa aveti surpriza sa mai fie si alte avarii ascunse pe care va trebui sa le remediati.Insa e normal sa existe o legatura intre avariile constatate de agentul de politie si cele ascunse insa in legatura tot cu accidentul.Ca doar n-o sa constate ca are capota infundata si sa va puna sa reparati pe langa capota si portbagajul.
Succes.
av.M.Hornea
Iar etalonul pentru "ca inainte" sunt constatarile scrise pe dovada de catre politist ?Ca de exemplu nu scrie nimic de bara din fata care este lovita dar care poate a fost asa inainte de accident sau poate cauzata intentionat de proprietar dupa accident.
Sau alt exemplu: masina inainte era ruginita destul de tare pe dedesupt si la baza portierelor.
Are pretentia sa inlatur rugina si sa tratez usile apoi o vopsire totala care e in jur de 1500 euro
Si marmota...

Nu aveti obligatia sa ii faceti masina fara rugina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicat intr-un accident in care eu eram baut dar vinovatul era celalalt sofer Alex Chiper Alex Chiper Am fost implicat intr-un accident rutier in care au fost avariate inca 5 masini in afara de a mea si de masina celuilalt sofer. In urma primelor cercetari ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie, politia rutiera sterianaconst sterianaconst Acum o luna am fost lovita de catre o autoutilitara care a dat in marsarier, soferul a recunoscut initial, dar nu avea nici un document asupra lui. A insistat ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un accident rutier es3ntzza es3ntzza buna ziua caut un sfat, sa va spun problema, ieri am avut un accident, intr`o curba periculoasa am fost lovita de o dacia venind din sens invers care a ... (vezi toată discuția)