avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme Asigurator ASTRA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme Asigurator ASTRA

In primul rand salutare la toata lumea.:D
Problema mea este urmatoarea: pe data de 10.01.2010, am dat cu masina (Cielo) intr-un taximetrist., in Craiova(KIA CERATO) el fiind vinovat ( neacordare de prioritate)din care au rezultat doar pagube materiale , in fine am cazut de acord pt. a nu mai merge la politie si a suporta consecintele, sa facem pe cale amiabila, zis si facut a 2 a zi dimineata ne am prezentat la ASTRA la serviciul daune, unde vinovatul a dat declaratie cum s-a intamplat, si apoi completand amandoi formularul.Problema de aicea incepe, cand am mers la masini sa facem poze, inspectorul a ,,strambat" din nas ca nu-i posibil ca masina taximetristului sa aiba doar spoilarul fata crapat si proictorul cazut, si eu sa am farul spart, spoilerul facut praf cu masca din fata...a inceput sa faca nazuri si sa poze cele mai mici detalii.Bun.A ramas sa-i aduc inspectorului a 2 a zi o procura sau imputernicire deoarece masina nu-i pe numele meu, fiind a unui unchi. Am mers a 2 a zi am astepta cuminte la rand, i-am dat imputernicirea, punandu-o la dosar.Am semnat cv, nu-mi mai amintesc exact ce#-o, dupa care mi-a zis sa astept putin, s-a dus si a mai venit cu un alt inspector cu aparatul foto sa mai pozeze inca odata masina, motivand ca nu se vad prea bine in poze daunele mele, in fine am mers la masina unde a inceput sa racaie cu unghia vopseaua care sarise de pe spoiler, zicandu-mi ca nu are cum, ca eu am venisem deja cu masina lovita, ca este destul de suspect ca taximetristul nu a avut mai nimica si ca a avut si casco si eeee clar domne' ca nu-i de-a buna...degeaba m-am dat peste cap sa le explica ca masina nu a fost accidentata dinainte, nu am reusit nimic, au zis ca trimit dosarul la Bucuresti pt evaluare si sa astept pana la 3 luni#-o#-o#-o.....DA PT CE FRATE??? PT un far si un spoiler?? In fine i-am luat nr.de tel. inspectorului ramanand sa-l mai sun din cand in cand sa ma interesez despre starea dosarului.L-am sunat saptama trecuta si m-a luat peste picior cum se zice, zicandu-mi ca nu mi-a zis odata ca peste trei luni sa-l caut?X-(...DOOOOOAAAAMNEEEE.Masina nu o fac in regie proprie din lipsa banilor.Ce sa fac mai departe?
Va rog ajutati-ma, orice un sfat orice. Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 15:12, 13 Februarie 2010
Buna. Nu stiu cat te va ajuta raspunsul meu, dar iti voi povesti patania mea. In 29 dec, in Bucuresti, ne indreptam spre casa. La 500 m de casa viram dreapta pe o straduta si ne ciocnim cu un cielo, care ne arunca intr-un logan parcat in fata unui stalp. Prietenul meu conducea un hyundai tucson. Ce s-a intamplat? Popa (ca cielo era condus de un popa de 25 de ani) a zis ca face stanga si ne-a taiat fata, nu a luat dreapta de volan nici un pic. Dupa ce ne dezmeticim, lasam masina asa cum a aterizat in logan si ne dam jos. Popa cu gura mare, eu sun la 112, ca mi s-a facut rau si chem politia, mai ales ca vad ca popa incepe sa faca crize si fitze. Vine politia, constata ca popa are o alcoolemie de 0,51, s-a impartasit saracu de dimineata. Cert e ca fiind implicate 3 masini nu se putea face constatul amiabil. Politia a constatat (eu zic ca accidentul putea fi evitat, daca popa avea vreun reflex de orice natura). Masina lui are asigurare la Astra Bucuresti. Cielo parea putin avariat, aripa, bara,indoite dar nu rupte, in schimb la masina noastra era bara rupta, a intrat si in roata masinii(pentru ca prietenul meu a luat dreapta cand l-a vazut si a intrat si in roata), janta zgariata, urme de vopsea visinie peste tot. In partea dreapta, bara stricata de la coliziunea cu loganul, care s-a busit si in spate din cauza stalpului in care l-am impins.
Si ca sa scurtez mirifica noastra poveste, ne-am dus cu masina la centrul de daune Astra din Bulevardul Expozitiei in incinta sediului Hyundai Romania, un domn a facut pozele, si am lasat masina in service, nu a comentat nimeni nimic. Doar ca noi aveam proces verbal de la politie cu tot ce s-a petrecut in aceea seara. Daca sunt luate separat, da, masina noastra parea foarte grav lovita, comparativ cu celelalte 2, far stanga, bara, aripa stanga, capota, roata stanga,pasaj aripa stanga, aripa dreapta, grila, masca radiator, si inca alte cateva componente de la reconstatare.
Eu zic sa incerci sa vorbesti la Bucuresti la Astra, poate primesti un alt raspuns, sau iti vor face o reconstatare.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
sandym, utilizator
Ms. o sa incerc, oricum am dat telefon azi, dupa ce am postata pe net , inspectorasului si l-am intrebat despre starea dosarului...ce raspuns credeti ca am primit :....aproape s-a solutionat:O, ,,dvs a-ti avut masina lovita si acum a-ti incercat s-o faceti pe asigurarea taximetristului ca el oricum avea casco#-o#-o#-o, " pana la sfarsitul saptamanii sau inceputul celeilalte o sa primiti un raspuns oficial de la Astra. In principiu mi-a zis ca decat faru din stanga se schimba...in rest asa au fost dinainteX-( imi venea sa-l dau la grinda, insa am fost calm.
In fine avariile mele st:far stanga, buclier+ armatura ca-i si aia indoita, masca dintre faruri care este din metal, si din cate am obs spoileru sau masca a impins/saltat si am si urechiusa la faru din dreapta rupt si nu prea isi mai sta si ala acolo :( . ATATA NESIMTIRE NU AM MAI VAZUT IN VIATA MEA. Cred ca singura cale de atac ramane instanta.
Ms pt raspunsuri
Probabil singura masura ar fi o contraexpertiza. Banuiesc ca cele doua masini au fost pozate din mai multe unghiuri si ca acele poze au ramas la dosar.
Am avut multe patanii din vina altora si ce pot sa concluzionez este ca imi voi face de acum incolo casco si rca la allianz.
Pacat pe ca banii munciti din greu de noi, se imbogatesc unii si altii...


Referitor la Casco da si eu sunt hotarat sa adopt aceasta metoda, probabil tot la una dintre marile companii, nu srl-uri de bloc.
Da au facut poze la ambele masini, nu stiu ma obosesc toate tampeniile astea ale lor, folosesc toate mijloacele numai sa nu te despagubeasca..
Ideea este destul de urata, taximetristul este plecat de o saptamana in franta si va revenii tocmai la vara-toamna....am incercat azi sa vb cu cineva de la Astra Buc. si n-a raspuns nimeni, la fel si la CSA.
Nu stiu ce sa fac, am inteles ca nu prea multe, si ca ar trb sa stau linistit sa vina raspunsul lor, dupa care sa merg la mass-media, CSA, Protectia consumatorului, judecatorie, in fine as fi vrut si mai astept inca un raspuns juridic...
Ideea este ca am inteles ca unchiul meu a mai avut probleme cu Astra cu multi ani in urma 10-11 cu un caz asemanator numai ca era alta masina..
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
AdrianAurelian, utilizator
Vesti bune, s-a rezolvat, pana la urma mi-au dat acceptul sa duc masina la service, insa astept ca si la service (care e tot de-al lor ;) ) dureaza...pana se va face iar o reconstatare...offf alte zile de asteptare alti bani cheltuiti, dar asta este ne consoloam, traim intr-o tara nici nu stiu cum ii zice...habar nu am ce nume are...
Ma gandeam asa...un cetatean german, italian, spaniol tot prin asa trece cand are o problema de genu? da...sigur ca da....in cosmar cand doarme.

Alte discuții în legătură

Solutionare dauna rca carpatica - expertiza vopsea mutfushte mutfushte Buna ziua. In data de 04.12.2012 ruland pe Bd. Eroilor pe banda 2 cu cca. 20-30 km/h (doar ce plecasem de la semafor) am fost surprins de masina de pe banda ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare dauna societatea uniqa(fosta unita viena insurance group)! maruselu20 maruselu20 in data de 10.5.2009 am fost implicat intr-un accident rutier pe raza comunei Blagesti judetul vaslui! Masina mea(Dacia Supernova) era parcata si a fost ... (vezi toată discuția)
Despagubire deviz rca Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia este in felul urmator: am de reparat avariile spate ale masinii, pe asigurarea celui care m-a lovit (Euroins). Mi-am ales singur ... (vezi toată discuția)