avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Activitate comy_m

Activitate comy_m

Ca punct final al acestui topic - desi dupa o perioada mare de timp - pot spune ca aceasta HG 250/1992 este aplicabila doar sectorului bugetar si dupa cum a mentionat completul de judecata a fost conceputa si lasata in vigoare din ratiuni financiare, pentru a nu se plati din bugetul statului indemnizatie de CO aferenta a doua locuri de munca din secttorul bugetar.
Poate in viitor ii va mai fi cuiva de folos.
Toate bune!
freeelis a scris:

Daca ati citi mai bine raspunsurile primite, ati fi observat mai bine unde este aplicabila prevederea respectiva.



Cu tot respectul pentru dvs si cu multumiri pentru timpul si raspunsurile deja acordate va raspund ca citesc cu atentie doar ca nu reusesc sa inteleg cum se poate aplica o HG emisa pentru sfera publica in domeniul privat.

Mai citesc si in alte parti:
www.avocatnet.ro/content/for...

[ link extern ]

si din cate imi dau seama parerile sunt contradictorii.

Repet, inteleg aceasta HG in contextul in care as lucra cu 2 norme la acelasi angajator, sau la 2 angajatori din sistemul bugetar, intrucat statul nu da de 2 ori bani pt acelasi lucru.
In privat insa ai un salariu negociat si atat, ala il primesti.
Din toata aceasta legislatie pot deduce urmatorul aspect si anume ca daca mi-as fi declarat functia de baza la angajatorul bugetar si nu la cel privat as fi primit indemnizatie de CO din ambele parti. Desigur asta mi s-a transmis in mod neoficial....dar e deja istorie.

Inca o data va multumesc
freeelis a scris:

Nu este extinsa , insa se aplica si slaariatului care cumuleaza o functie in sectorul bugetar cu functie in sectorul privat.



Pai daca nu este extinsa atunci cum se poate spune ca se aplica ambelor categorii de salariati?
Aveti cumva - in jurisprudenta - o speta similara? Sau unde as putea sa caut?
Multumesc
Intr-adevar in textul articolului respectiv nu se prevede in mod expres unde se face cumul: in dom. privat, in domeniul bugetar sau in ambele. Dar titlul acestei HG face referire strict la regii autonome, institutii bugetare si aministratie publica, deci nu se poate trage concluzia ca acei angajati care au cumul de functii in institutiile bugetare sunt cei in cauza? Pe de alta parte in 1992 cand s-a emis aceasta HG care era extinderea domeniului privat comparativ cu cel bugetar astfel incat sa se prevada in mod expres acest aspect?
Pe de alta parte Codul Muncii prevede ca ai dreptul la mai multe contracte de munca si la indemnizatia de CO aferenta. Codul Muncii nu este totusi mai presus de HG?
In concluzie ar trebui sa inteleg ca nu am dreptul la indemnizatia de CO?

Multumesc de raspuns!
Buna ziua,
se dau urmatoarele date: o persoana care detine / a detinut 2 contracte de munca in paralel pentru o durata de aproximativ 4 ani. Primul este in domeniul privat incepand din 2006 si care se deruleaza si in prezent, al doilea la un angajator din domeniu bugetar (instit. de invatamant superior), inceput in 2009 si care a incetat prin acordul partilor incepand cu 1 oct 2013.
Problema se refera la acordarea indemnizatiei concediului de odihna din partea angajatorului din domeniul bugetar. Pe toata aceasta perioada 2009-2013 nu am primit indemnizatie pt CO. La incetarea contractului de munca am solicitat acest lucru si mi s-a comunicat ca in conformitate cu art 3 din HG 250/1992 nu as avea dreptul decat la acest lucru ci doar la un concediu fara plata intrucat as avea functia de baza la angajatorul din domeniul privat si indemnizatia de CO se plateste de acolo. Cum este corect? Am citit aceasta HG dar aceasta nu se aplica oare doar angajatiilor din adm. publica, RA si alte institutii bugetare asa cum se mentioneaza in titlu? Ce solutii sunt in afara de rezolvarea litigiului in justitite? Va multumesc