Buna ziua! As dori sa aflu daca este legal ce fac vecinii mei.
Locuiesc pe o strada privata cu 2 benzi ( 1+1 ). Parcarea blocului meu este in fata, pe locul lasat special de dezvoltator. Blocul din fata este lipit de strada, parcarea lui fiind in lateral. Este corect ca vecinii din fata sa parcheze langa blocul lor, pe strada, punandu-si chiar "Rezervat in fata geamului". Problema este ca atat eu cat si vecinii din blocul meu ne chinuim mereu sa iesim din parcarea noastra pe care am dat 2 000 euro din cauza vecinilor care ne lasa doar o banda la dispozitie pentru manevre. Ca sa creez si o imagine, noi parcam perpendicular pe strada, cu botul masinii in limita strazii, iar ei paralel pe strada, ocupand o banda. Pot face ceva in situatia asta? Ma gandesc ca as putea sa parchez si eu o a doua masina in spatele celei din parcare, atat timp cat ei parcheaza pe strada.
Multumesc!
Eu cred ca cel din spate ar trebui sa incetineasca si sa ma lase sa-mi fac manevra deoarece am fost primul care am depasit, vazand ca pe banda cealalta nu vine nimic si stiind ca am timp sa fac stanga. Situatia a fost ca s-a intamplat la trecerea dintr-o zona cu limita de 90km/h la una de 50 km/h (asta am uitat sa precizez). Depasind 3 masini care se deplasau cu maxim 70 km/h, aveam timp, dar cel din spate, tipic soferului roman cu o masina mai buna decat cea care il depaseste, a inceput si el sa depaseasca fiind foarte aproape de mine. Nu ca ar conta ca a intrat si el in depasire imediat dupa mine, dar eu nu aveam de unde sa stiu ca vrea asta, si am socotit ca e ok sa depasesc. Ma gandesc ca e ca in situatia unde o banda este pentru inainte si la stanga, cel din fata face stanga, automat cel din spate asteapta.
Am si eu o nelamurire legata de regulile de curculatie pe care am intampinat-o azi.
Am inceput o depasire de 3 masini la o distanta de 500 de metri de o strada unde eu trebuia sa fac la stanga. Dupa ce am depasit prima masina si eram in drept cu a doua, a inceput depasirea si cel pe care il depasisem prima data. La 200 de metri de strada in depasesc si pe cel din fata, dar realizez ca nu mai pot sa fac stanga pe strada deoarece in spatele meu venea si primul depasit, nu mai aveam nici timp sa ma bag pe banda din dreapta si apoi sa fac stanga. Sunt curios ce se intampla daca eu franam si faceam stanga din depasire, fiind pe contrasens? Am ales sa merg mai departe si sa fac pe urmatoarea deoarece daca franam, intra in mine cel din spate. In situatia asta cum trebuia sa procedez, pe langa faptul ca poate nu trebuia sa depasesc daca stiam ca vreau sa intru pe o strada, cu toate ca distanta era semnificativa si cel pe care l-am depasit primul era genul de nu ii convenea sa fie depasit.
Astept un raspuns.