Buna ziua! As dori sa aflu daca este legal ce fac vecinii mei.
Locuiesc pe o strada privata cu 2 benzi ( 1+1 ). Parcarea blocului meu este in fata, pe locul lasat special de dezvoltator. Blocul din fata este lipit de strada, parcarea lui fiind in lateral. Este corect ca vecinii din fata sa parcheze langa blocul lor, pe strada, punandu-si chiar "Rezervat in fata geamului". Problema este ca atat eu cat si vecinii din blocul meu ne chinuim mereu sa iesim din parcarea noastra pe care am dat 2 000 euro din cauza vecinilor care ne lasa doar o banda la dispozitie pentru manevre. Ca sa creez si o imagine, noi parcam perpendicular pe strada, cu botul masinii in limita strazii, iar ei paralel pe strada, ocupand o banda. Pot face ceva in situatia asta? Ma gandesc ca as putea sa parchez si eu o a doua masina in spatele celei din parcare, atat timp cat ei parcheaza pe strada.
Multumesc!
Fiind vorba de o strada privata si o parcare privata cred ca o intelegere amiabila intre proprietari, cu implicare asociatie de proprietari, eventual cu stabilirea de locuri de parcare inscriptionate pentru fiecare masina ar fi bine venita si ar induce doar costuri minime.
Eu nu prea am inteles ce este cu aceste "strazi private", "parcari private".
Pai daca este un drept privat, atunci fiecare cu "privata" sa, de ce trebuie sa amestecam lucrurile?
Cele doua blocuri au fost construite de acelasi dezvoltator? Ce documente de proprietate au cei de la blocul 1 si ce documente au ceilalti? Sunt schite de teren, daca tot ziceti ca ati dat si o caruta de bani pe parcare?
Nu va intelegeti, mergeti la pana in judecatorie, pentru ca daca lasati situatia asa, se va impamantani obiceiul locului, fiecare face ce vrea pe privata celuilalt, ba cred ca au sa mai vina si altii si bulibaseala este garantata!