avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Supermarket construit in fata blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Supermarket construit in fata blocului

De cateva zile s-a construit un Supermarket( Pr*fi) la parterul unui bloc situat vizavi de blocul meu.

Problema care apare este urmatoarea: cei de la Pr*fi nu au depus diligente pentru a construi o parcare destinata celor care vin sa isi faca cumparaturi. Rezultatul este ca toti cumparatorii vin si parcheaza in fata blocului meu(situat la 20 metri de supermarket), noi, locatarii, fiind nevoiti sa parcam si la 150-200 metri distanta, in parcarile altor blocuri(gasindu-ne stergatoarele ridicate sau biletele in geam ca ocupam locurile altora).

E vreo lege care stipuleaza distanta minima intre o societate comerciala tip supermarket si alte spatii de locuit? Dar obligativitatea construirii unei parcari care sa deserveasca locatarii?
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2016
lex2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: lex2013 , utilizator 18:36, 15 Ianuarie 2016
potrivit legii proprietatea din fata blocului respectiv parcarea apartine domeniului public(daca ati cumparat de la vreaun dezvoltator se poate sa fie acea parcare privata)si poate parca oricine.
dvs puteti sa va duceti la primarie si sa va inchiriati un loc de parcare si va pune dispozitivul acela care blocheaza locul de parcare,si atunci aveti loc de parcare asigurat.
Atunci potrivit aceluiasi rationament, am voie sa parchez in fata magazinului, pentru ca are iesire chiar la strada? Iar camioanele care vin sa livreze marfa vor fi "putin" incomodate de masina mea?

Doar este efectuata pe domeniu public si era sarcina celor de la Pr*fi sa stabileasca un loc de livrare a marfii care sa nu incomodeze circulatia stradala(sa faca o intrare laterala pentru livrarea marfurilor).
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2016
lex2013, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare langa o proprietate privata Djony7 Djony7 Buna ziua, Am o dilema cu privire la un loc de parcare langa o proprietate privata. Este vorba de o casa,langa care este un spatiu public de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Parcare pe domeniul public/cerere pentru parcari acoperite szabyku szabyku Buna ziua. De curand mi-am achizitionat o masina si am probleme atat cu vecinii de scara cat si cu cei de bloc, in legatura cu parcarea in fata ... (vezi toată discuția)
Probleme cu parcarea autoturismului acatia acatia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o indrumare in rezolvarea unei probleme. Pe strada pe care locuiesc am un vecin, care nu locuieste cu mine in ... (vezi toată discuția)