avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme cu parcarea autoturismului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme cu parcarea autoturismului

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o indrumare in rezolvarea unei probleme. Pe strada pe care locuiesc am un vecin, care nu locuieste cu mine in bloc, si care are patru masini si le parcheaza in fata scarii noastre. Cei care venim mai tarziu de la job nu mai avem unde parca si trebuie sa cautam loc de parcare in fata altor blocuri si de aici apar discutii cu locatarii imobilelor respective. Mentionez ca niciunul de pe strada nu avem loc concesionat deoarece strada este considerata loc public. Am avut o discutie cu individul asta si a venit cu afirmatia ca "e loc public si fac ce vreau". Public, public, dar doar pentru unii? Asa ca va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: acatia , utilizator 18:07, 5 Martie 2012
Spatiul public este pentru toti si se merge pe principiul "primul venit, primul servit". Sfatul meu este sa invocati acelasi principiu atunci cand apar discutii cu locatarii celorlalte imobile.
Daca tot este spatiu care este in fapt utilizat drept spatiu de parcare,contactati serviciul specializat din primarie si demarati procedura de amenajare si schimbare a destinatiei in spatiu de parcare autovehicule,astfel incat pe de o parte atat proprietarii sa detina spatii de parcare auto in vecinatatea condominiului ,si pe alta parte si autoritatea publica sa aduca bani la bugetul local prin concesionarea spatiilor de parcare
Va multumesc pentru raspunsurile dvs.
@Happyend: Cred ca in tara asta , locuita de acest popor ar trebui reglementat prin lege ce inseamna "folosinta spatiului public", pentru ca vine un smecher care isi parcheaza toata autobaza lui si ceilalti stau si se uita pentru ca nu au ce face din punct de vedere legal. Noi nu avem bunul simt si nu ne intereseaza de cei de langa noi. De asta s-a ales prful de tara asta, pentru ca tot ce s-a furat au fost "publice". Cat despre invocarea acestui principiu de "primul venit, primul servit" fata de locatarii imobilelor in fata carora iti parchezi masina nu prea ai cui sa-i zici, ca iti gasesti masina zgariata sau cu rotile taiate.Iar despre cei care au cate 4-5 masini eu as fi fost de parere sa inchirieze un teren unde sa parcheze 3-4 masini si sa pastreze 1 in fata blocului, ca oricum nu umbla cu toate in acelasi timp. Dar suntem in Romania si asta spune totul.
@ynocentta: Este strada pe care locuim, nu spatiu utilizat drept loc de parcare. Autoritatile ar fi trebuit macar sa puna sens unic, pentru ca seara e jale sa circuli pe aceasta strada. De fapt cam la fel e peste tot.
As mai avea o problema. Un prieten are un magazin si se confrunta cu aceeasi problema. Vin tot felul de insi care isi parcheaza masinile in fata magazinului lui, iar cand vin distribuitorii nu au unde opri sa descarce marfa. I-a rugat sa nu mai parcheze acolo macar pana la o anumita ora, dar a primit acelasi raspuns " e strada, e spatiu public". E disperat tipul. Va rog daca stiti vreo reglementare juridica sa ne ajutati.

As mai avea o problema. Un prieten are un magazin si se confrunta cu aceeasi problema. Vin tot felul de insi care isi parcheaza masinile in fata magazinului lui, iar cand vin distribuitorii nu au unde opri sa descarce marfa. I-a rugat sa nu mai parcheze acolo macar pana la o anumita ora, dar a primit acelasi raspuns " e strada, e spatiu public". E disperat tipul. Va rog daca stiti vreo reglementare juridica sa ne ajutati.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, o problema cu vecinul Vanos Vanos Buna ziua , apelez la d-voastra ca poate imi puteti oferi o solutie... In curtea mea sunt 3 case , vecinii ca sa ajunga la ei trebuie sa treaca prin curtea ... (vezi toată discuția)
Buna , am și eu o intrb, locuiesc pe o strada fără locuri ... Nigger Nigger Buna , am și eu o intrb, locuiesc pe o strada fără locuri de parcare și astfel suntem Nevoiți sa parcăm jumătate pe trotuar jumătate pe sensul De ... (vezi toată discuția)
Parcare in dreptul unei usi de intrare in curte Dorin Corzan Dorin Corzan Buna ziua! Recent am achizitionat o casa, care din lipsa de spatiu NU are poarta de acces auto in curte, insa are podet de acces spre usa pietonala ce duce in ... (vezi toată discuția)