avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcare in dreptul unei usi de intrare in curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcare in dreptul unei usi de intrare in curte

Buna ziua! Recent am achizitionat o casa, care din lipsa de spatiu NU are poarta de acces auto in curte, insa are podet de acces spre usa pietonala ce duce in curte. Pe respectivul pod de peste șant pot linistit sa mi parchez masina, insa de fiecare data cand ajung acasa exista masini parcate si nu am acces cu auto personal in fata curtii mele pe pod. Am vreo modalitate legala de a rezolva aceasta problema? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:15, 19 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In fata portii dvs. este domeniu public si daca nu este reglementata de catre primarie o parcare de domiciliu, contracost, orice posesor de vehicul poate sa parcheze acolo.
Ok! Pana aici sunt intru totul de acord cu d-voastra. Dar acum eu va intreb: Daca am un autovehicul parcat in fata podului de peste santul din fata casei, cum pot eu sa scot in strada cele 3 pubele cu deseu menajer atunci cand vin cei de la salubritate. sau cum pot descarca materiale de contructii atunci cand vin cei de la firma de renovari, ca sa nu mai vorbim de o urgenta medicala sau altele... mi se pare de-a dreptul incredibil sa nu existe o lege care sa imi ofere un minim de protectie in acest sens. Strada fiind una foarte ingusta se parcheaza toti lipiti de buza santului astfel ca nu ramane loc sa treaca nici macar un om cu o plasa de cumparaturi in mana ca sa nu mai vorbim de celelalte situatii mai sus mentionate
Legea protejeaza proprietatea, ori pe domeniul public nu sunteti dvs. proprietar.
Puteti solicita primariei, in scris, cu nr. de inregistrare/ data o reglementare in sensul utilizarii respectivului spatiu de catre dvs. in conditiile de care amintiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcheaza in fata portii mele shankarlove shankarlove Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta intr o problema: Locuiesc la curte, am 2 masini, spatiul din fata curtii masoara cam 12 m incap perfect cele 2 ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Parcare pe podet ContSters301351 ContSters301351 Buna! prin fata casei mele trece un parau.Ca sa pot intra cu masina in curte am facut pe cheltuiala mea un podet peste apa.Vecinul de peste drum tot mereu ... (vezi toată discuția)