avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, o problema cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, o problema cu vecinul

Buna ziua , apelez la d-voastra ca poate imi puteti oferi o solutie...

In curtea mea sunt 3 case , vecinii ca sa ajunga la ei trebuie sa treaca prin curtea mea, deci au drept de servitute.

Recent s-a mutat o familie cu care am probleme legate de locurile de parcare :

Dansii detin 2 masini iar la strada sunt 2 locuri de parcare, unul in fata portii mele iar celalalt in fata casei mele.

Au inceput sa lase o masina pe 2 locuri iar cand ajung acasa o trag corect si parcheaza si cealalta masina in fata portii iar eu raman pe dinafara.

Nu mi se pare corect, am vorbit cu ei dar se pare ca degeaba...
M-am saturat sa ajung acasa si sa vanez loc de parcare cand poarta e a mea.
In curte mai am o masina care nu o folosesc decat vara, desi nu plec cu ea iar dansii stiu asta e o masina blocata in curte....

Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:15, 24 Ianuarie 2014
iar la strada sunt 2 locuri de parcare,

daca locurile se afla pe strada ,pe cale de consecinta este domeniu public
Locurile de parcare in discutie sunt concesionate de la autoritatea locala ?
Daca sunt concesionate titularul are drept de utilizare
Daca spatiul nu concesionat de catre autoritatea locala,nu este special amenajat si semnalizat,pe cale de consecinta este utilizat de acela care il gaseste liber
In cazul in care spatiul este concesionat de dv,iar vecinul va ocupa abuziv spatiul de parcare sesizati oficial politistul responsabil domiciliului,serviciul specializat din primarie
Buna ziua, locul nu este concesionat, dar are voie sa imi parcheze in fata portii? blocheaza o cale de acces a unei proprietati...
In conditiile in care nu exista dispus de autoritatea locala spatiu de parcare,pe cale de consecinta ocuparea acestuia este abuziva
In situatia in care vecinul va restrictioneaza acccesul in si din proprietate sesizati oficial SPR +serviciul specializat din primarie
Multumesc frumos...am sa mai vorbesc civiliat cu el .... daca nu intelege voi apela la Primarie
Puteti sesiza si serviciul politie rutiera pentru stationare autovehicul in zona de acces spre proprietate privata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare concesionata rody_pinti rody_pinti Buna ziua! Am o nelamurire legata de locul de parcare pe care il detin in concesiune: cati m in fata parcarii concesionate de catre mine nu pot parca vecinii? ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva parcare rezidentiala privata Iosimdr Iosimdr Locuim intr-un bloc cu 6 apartamente care dispune de 6 locuri de parcare primite de fiecare pe baza de contract de vanzare-cumparare. Parcarea reprezinta cota ... (vezi toată discuția)
Rog sfaturi loc de parcare paul1851 paul1851 Buna ziua. Am urmatoarea problema. Am cumparat recent un apartament in centrul orasului. Apartamentul este inca in renovare si nu stau in el. Din toamna ... (vezi toată discuția)