Locuim intr-un bloc cu 6 apartamente care dispune de 6 locuri de parcare primite de fiecare pe baza de contract de vanzare-cumparare. Parcarea reprezinta cota indiviza si este trecuta in contract. Unul dintre locurile de parcare este ocupat in mod abuziv, zilnic, de 3 saptamani de vecinul care locuieste peste drum, la casa. Autoturismul parcat abuziv apartine firmei de taxi la care acesta lucreaza, iar motivatia lui este ca si-a cumparat masina personala pe care o parcheaza in curte la el, iar autoturismul taxi nu ar avea unde sa il mai parcheze, desi il poate parca in fata gardului lui de unde oricum ii goneste pe toti spunand ca portiunea de strada de-a lungul gardului lui e proprietatea lui privata. I s-a explicat de multe ori de catre mai multi vecini ca nu suntem de acord sa parcheze acolo si ca parcarea e privata, aflata pe teren cumparat, insa el spune ca parcarea este publica din punctul lui de vedere. In afara de montarea de placute cu parcarea interzisa, ce alte masuri putem lua pentru eliberarea parcarii? Precizez ca stie foarte bine ca e teren cumparat, pentru ca inainte era curtea cuiva cu gard pana la strada si ulterior a fost cumparat si s-a amenajat inauntru de la strada aceasta parcare. Doar da dovada de rea vointa astfel incat cu vorba buna si rugaminti nu se poate solutiona.
Avand in vedere ca politia locala se ocupa numai de dispute privind utilizarea domeniului public si nu se implica, nu ramane decat sa va adresati politiei si sa sesizati o tulburare a dreptului de posesie.
Art. 256-NCP
Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Prin violenta se poate intelege si violenta verbala.
Stimate @Iosimdr,
Cateodata chiar nu inteleg, dar sa vedem, poate ma ajutati...
Pe terenul dvs. sau a altui vecin, vine un nene, pe care intamplator il cunoasteti si va ocupa un loc de parcare.
Ce puteti face in acest caz? Eu as face niste fotografii si impreuna cu un mic text as trimite un mail la sectia de politie de care apartineti, sau sa mergeti la sectie, inregistrati reclamatia, eventual si cu semnaturile vecinilor.
Omu' care ziceti ca a parcat autoturismul pe o proprietate privata trebuie intrebat daca nu mai are si altceva de depozitat, poate ii oferiti o boxa, ceva, o camera...
Care este opinia vecinilor dvs.?
Care va sunt drepturile dvs. de proprietar, daca dumnealui are tupeul sa afirme ca: ...desi il poate parca in fata gardului lui de unde oricum ii goneste pe toti spunand ca portiunea de strada de-a lungul gardului lui e proprietatea lui privata....
Bun, sigur ca parcarea dvs. trebuie semnalizata corespunzator, ca astazi va luptati cu dansul, maine o sa vine un alt nene si asa mai departe.
Succes!
Vecinii nu sunt de acord cu faptul ca parcheaza acolo, insa le este frica de el, astfel incat i-au transmis sa mute masina pentru ca e proprietate privata, el a spus nu si masina e si in ziua de azi in parcare. Am montat afise cu proprietate privata si nu parcati, el e tot acolo. Urmatorul pas ar fi sa chemam politia, insa nu eram siguri daca poate face ceva avand in vedere faptul ca parcarea e pe teren privat si nu sub forma de locuri inchiriate.
Il cunoastem in sensul ca stim ca locuieste la casa de vis a vis, nu am reusit niciodata sa obtinem un raspuns la salut de la el macar, asa ca am renuntat si la asta.
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Politia poate interveni pe proprietate privata la sesizare proprietarului, in schimb politia locala este limitata la parcarile concesionate pe domeniul public.
Faceti o sesizare comuna, in numele tuturor proprietarilor din bloc, sa semneze toti sesizarea, indicati dreptul de proprietate potrivit contractelor de v/c. Cand cineva iti restrange dreptul de proprietate soliciti ajutorul politiei.